Nyheter MDTV Forum Om Doner

Wall Streets stille kupp mot den nordiske kraftbørsen

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/12/wall-streets-stille-kupp-mot-den-nordiske-kraftborsen/

Spillet rundt Oslo Børs, Nord Pool og kraft-trader Einar Aas. I nesten tjue år har det pågått et spill rundt det norske og nordiske kraftmarkedet. Det har vært et drama i stor stil med utallige milliarder kroner i potten og der noen av de mektigste finansinstitusjonene i verden har sittet ved pokerbordet. I sluttspillet skulle…

6 Likes

Den globaliserte dypstatens aktører og skyggeregjeringer

Den uformelle EU-storkoalisjonen mellom Ap og Høyre har vært en ulykke for Norge. Ikke bare har den tvunget på nordmenn EØS-avtalen, men også tvunget privatisering og salg av Norge bit for bit.

Det man kan slå fast med 100% sikkerhet er at solidaritet og nasjonal patriotisme versus Norge som nasjon, og nordmenn som folk, må være helt fraværende i Ap og Høyre. Deres solidaritet og patriotisme synes å eies av WallStreet (WEF), EU og NATO.

Når man ser på hva topp-politikere i denne koalisjon har som karriereutvikling, så skjønner man hvor lojaliteten ligger. Etter sine gjerninger i norske regjeringer flytter de ut til lukrative skattefrie posisjoner i diverse utland, i tjeneste for nettopp WallStreet (WEF), EU og NATO.

De samme politikere vikarierer også gjerne i FN sammen med sitt globaliserte nettverk, men det er med et annet motiv. FN er omtrent den eneste globale institusjon etablert på en plattform for demokrati, åpenhet og medvirkning fra alle medlemmer. Derfor er FN en institusjon som ikke passer WEF og NWO banden. For den verdensregjering de ønsker skal ikke på noe vis være demokratisk, åpen og tillate medvirkning for andre enn dem de velger blant sine egne. Med nok egne infiltratører i FN kan de svekke FN´s rolle og funksjon i verden, slik at deres NWO plan kan gjennomføres.

Konspirasjons-teoretikernes versjon av “Agenda 21” er NWO bandens plan, og det passer dem ypperlig at FN blir gitt skylden for den versjonen av konspirasjons-teoretikere. De får god hjelp av NWO banden til å gjøre nettopp det.

Summa summarum lurer de tilstrekkelig av nyttige idioter blant velgerne til å sørge for at de “riktige politiske partier” for realisering av Agenda 21 får nok stemmer til å regjere de enkelte land. Det er slik den globaliserte dypstatens skyggeregjeringer fungerer.

5 Likes

For noen høres det kanskje attraktivt ut å sitte som garantist for finansoperasjoner. Jeg kan meddele at det er den siden man ikke vil være på.

Deutche Bank er garantist for vissnok $75 trillioner.
For å si det kort: En drittjobb. Hele Tyskland må stille opp hvis Deutche Bank går konkurs.
Amerikanske selskap som sitter med garanti-ansvar for opsjoner gjør hva de kan for å overføre risiko til staten. Lehman Brothers var en slik amerikansk garantist.

Future og opsjonsmarkedet er forbindelsen mellom nåtid og framtid. Hvis framtiden ikke blir hva man forventer blir det garantistene som får svi. Det samme kan man si om direktør for oljefondet. Hvis man er på jakt etter en jobb hvor man ikke blir syndebukk, ikke søk den jobben.

2 Likes

For å opprettholde illusjonen om folkestyre, må en gi inntrykk av at vi har valgmuligheter. Du kan være helt sikker på at dersom Høyre og Ap ikke hadde fulgt manuskripetet til sine overordnede - slik de har blitt innstruert, hadde de blitt skrevet ut av stykket. De er rause med både pisk og gulrot.

3 Likes

Det betyr vel at vi kan komme til å oppleve en ENRON skandale også i Norge?

ENRON eide flere kraftverk i USA. I en periode med kulde satt ENRON et av sine kraftverk ut av drift med en falsk begrunnelse om at det var oppstått teknisk feil på kraftverket. Denne reduksjon i strømproduksjonen førte til at strømprisene i USA økte. ENRON tapte selvfølgelig inntekter fra det kraftverk som var blitt stengt ned, men inntektene fra alle de andre kraftverkene til ENRON økte derimot såpass mye slik at ENRON tjente veldig godt på denne svindel (det er slik som store eiere kan gjøre). I Norge kan man feks kjøre elvekraftverk på en slik måte at vannet slippes utenom turbinene istedenfor å drive turbinene i en kald periode. Eventuelt stoppe vindmøller selv om det blåser.

Dette har noe med såkalt priselastisitet på energi å gjøre. Innenfor oljevirksomheten har man feks en håndregel iflg IMF som sier at en reduksjon i verdens oljeproduksjon på kun 1% vil føre til en pristigning på olje med hele 50%. Årsaken er at energi er noe som er veldig viktig og kritisk for det moderne samfunn.

4 Likes

Når kartet ikke stemmer med terrenget svinger AP alltid til høyre. Forsikringspapira har de jo allerede tegna…

3 Likes

På tide å minne om dokumentarfilmene “The Corporation”,“The Smartest Guys in The Room” (om Enron), og denne her, om “finans-krisen”.

3 Likes

Det verste er at våre “kjære” politikere får fortsette å selge ut Norges realverdier i all overskuelig framtid, for vi er blitt et alt for splittet folk til at vi kan reise en felles front mot denne korrupsjonen. En ting er at vi ikke har en arbeiderklasse å snakke om lenger, og en annen ting er befolkningsutskiftingen som virkelig har vært en genial ide for at eliten skal kunne ture fram som den vil.

2 Likes

Wall Street er allerede ubrukelig for tradisjonell trading - det som NYSE var kjent for. Det er for mye svindel der. Svindelen skapes ved roboter.
Dollarkontrakter og oljekontrakter kan fortsatt trades. Dollar har ingen dollarbørs som kan manipulere alt sammen.

jeg skjønte ingenting av dette…kan noen oversette?

Koalisjonen mellom AP og Høyre, eller oppløsningen av den funksjonelle høyre og venstre blokken, ble tydelig for endel for allerede 10 år siden. Det globalistiske motiv viste seg å være førende ikke underliggende.
Dette skulle politiske kommentatorer ha skjønt lenge før. At de var i koalisjon fra starten av, som deltagere i det “Liberalistiske” projekt. Dette er arven etter slavehandlerne og kolonialistene som har vært med å starte og finansiere de viktige politiske partier på høyre og venstre sida, i ett spill man kaller kontrollert opposisjon, eller kanskje riktigere politisk monopol.
Liberalisme, javisst men vi er fortsatt i 1984 land. Nå burde det kalles “liberalisme” .

Flott artikkel. Det må settes søkelys på privatiseringen som dessverre fremdeles foregår.

1 Like