Nyheter MDTV Forum Om Doner

Vil Joe Biden ta knekken på USAs oljeproduksjon?

Originalt publisert på https://steigan.no/2021/01/vil-joe-biden-ta-knekken-pa-usas-oljeproduksjon/

Av Jan Herdal. Vi omgis av politikk som ser flott ut på tv, men som ikke virker i praksis. Både president Joe Biden og visepresident Kamela Harris synes fast bestemt på blåkopiere Californias grønne energipolitikk over på hele USA. Sporene burde skremme. Sluttet California å bruke olje da delstatens politisk korrekte maktelite sluttet å bore…

3 Likes

Uansett syn på “frackingen” om hvor miljøfarlig det er osv. så har den i alle fall øket USAs oljeproduksjon voldsomt de siste 10 åra. Den er èn av hovedårsakene til at vi har hatt fhv. billig olje og at OPEC har kranglet seg imellom om senkning av kvoter. Det samme kan sies om oljesandvirksomheten i Kanada som fikk seg en trøkk med Bidens direktiv om å avslutte bygginga av Keystone-rørledningen til USA.
Saudi Arabia, Russland og mange andre fikk sikkert vann i munnen da de hørte om Bidens presidentordre.

Norge kan komme i en lignende situasjon om MDG kommer i vippeposisjon etter stortingsvalget med en programfestet gradvis avvikling av norsk oljeutvinning innen 2035. Kampen om statsministerposten kan bli hard og kanskje kan fristelsen bli for stor for Jonas Gahr Støre siden dette sannsynligvis er hans siste mulighet.

2 Likes

Det siste ordet blir ikke sagt av Biden - det kommer i fra styrerommene i finansierings-selskapene.

Og da er det Game Over.

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.