Nyheter MDTV Forum Om Doner

Vi blir uvitende forgiftet av kroppspleie-produkter og vitamintilskudd


#1

Makeup og kroppspleie-produktindustrien har lenge motsatt seg reguleringer, og mengden av kjemikalier i makeup, kremer, lotions, deodoranter, aftershave og barberskum etc har ingen fastsatte grenser i mange tilfeller. Googler en ingrediensene i feks barberskum for eksempel, er flere kjemikalier oppført som helseskadelige, som i makeup og som vil føre til sykdom ved lengre tids bruk.

Men når industrien omsetter for over 532 milliarder dollar (!) (2017), og er ventet å omsette for 805 milliarder dollar i 2023, så er det penger nok til å kjøpe seg undersøkelser og forskningsresultater som minimaliserer skadevirkninger ved bruk. Noen kjemikalier gir dårligere sed kvalitet hos menn, og hormonforstyrrelser hos kvinner som fører til nedsatt fertilitet. Og kvinner er storforbrukere av kremer og lotions.

Salget av kroppspleie og beauty-produkter er også upåvirket av om økonomien er god eller dårlig, så salget av kroppspleie-produkter og vitaminer er høyt uansett. Ikke rart at dette interesserer mega-korporasjonene som bla Big Pharma.

Vitamin og kosttilskudd-industrien er blitt en annen megaindustri som omsetter for mange milliarder dollar i året, nærmere bestemt 32 milliarder i 2018 og 2019 bare i USA, og er ventet å omsette for 194 milliarder dollar i 2025.

Denne megaindustrien er også nærmest uregulert, og legemiddelgiganter som Pfizer har ikke uventet store interesser i vitamin industrien, og med billige ingredienser sammenlignet med medisiner, gir salget enorm fortjeneste.

Effekten av vitamintilskudd er tvilsom og i flere tilfeller skadelig, med årlige dødsfall grunnet overdosering. Makeup og kosttilskudd kan gi alt fra hud-irritasjoner, plager og sykdom som må behandles med medisiner fra legemiddelindustrien. De har alle sammen de samme eierne som Big Pharma, og sitter dermed ved samme bordet. Det kan virke som om mega korporasjonene kynisk forgifter oss for å få enorm fortjeneste.

De 14 gigant selskapene som eier vitamin supplement industrien, legg merke til Pfizer og Bayer.


#2

Nå er det heldigvis økologiske alternativer for kroppspleie-produkter uten de helseskadelige kjemikaliene, eksempelvis her for menn, og her for kvinner. Det er mange leverandører på Internett, men nesten ingen i dagligvarehandelen, så de fleste vil intetanende velge kroppspleie-produkter de tror er sikre.

Hva med et økologisk alternativ for vitamin supplementer? Det er et vanlig balansert kosthold uten oppspedd mat med tilsetninger, som feks økologisk dyrkede grønnsaker, rene fiskefileter, rent kjøtt fortrinnsvis fra kylling og kalkun som middagsmat, og brødmat med pålegg som skivede tomater, agurk, banan og egg etc, og du får alle de vitaminer og mineraler du trenger på naturlig vis :slightly_smiling_face: .


#3

Det skulle gi den multi- nasjonale kosmetikk og kroppspleie-produkt industrien et forklaringsproblem, når de som fremstiller økologiske alternative kroppspleie-produkter som hudkrem, kan gjøre det uten de farlige kjemikaliene som kan fremkalle sykdom.

Dette skulle få næringmiddeltilsynene i mange land til å ikke bare be denne industrien om en forklaring, men også forby produktene. Men en multinasjonal industri som omsetter for over 530 milliarder dollar, har de ubegrensede midler til lobbyvirksomhet og bestikkelser for å unngå reguleringer.