Nyheter MDTV Forum Om Doner

Vi blir uvitende forgiftet av kroppspleie-produkter og vitamintilskudd

Makeup og kroppspleie-produktindustrien har lenge motsatt seg reguleringer, og mengden av kjemikalier i makeup, kremer, lotions, deodoranter, aftershave og barberskum etc har ingen fastsatte grenser i mange tilfeller. Googler en ingrediensene i feks barberskum for eksempel, er flere kjemikalier oppført som helseskadelige, som i makeup og som vil føre til sykdom ved lengre tids bruk.

Men når industrien omsetter for over 532 milliarder dollar (!) (2017), og er ventet å omsette for 805 milliarder dollar i 2023, så er det penger nok til å kjøpe seg undersøkelser og forskningsresultater som minimaliserer skadevirkninger ved bruk. Noen kjemikalier gir dårligere sed kvalitet hos menn, og hormonforstyrrelser hos kvinner som fører til nedsatt fertilitet. Og kvinner er storforbrukere av kremer og lotions.

Salget av kroppspleie og beauty-produkter er også upåvirket av om økonomien er god eller dårlig, så salget av kroppspleie-produkter og vitaminer er høyt uansett. Ikke rart at dette interesserer mega-korporasjonene som bla Big Pharma.

Vitamin og kosttilskudd-industrien er blitt en annen megaindustri som omsetter for mange milliarder dollar i året, nærmere bestemt 32 milliarder i 2018 og 2019 bare i USA, og er ventet å omsette for 194 milliarder dollar i 2025.

Denne megaindustrien er også nærmest uregulert, og legemiddelgiganter som Pfizer har ikke uventet store interesser i vitamin industrien, og med billige ingredienser sammenlignet med medisiner, gir salget enorm fortjeneste.

Effekten av vitamintilskudd er tvilsom og i flere tilfeller skadelig, med årlige dødsfall grunnet overdosering. Makeup og kosttilskudd kan gi alt fra hud-irritasjoner, plager og sykdom som må behandles med medisiner fra legemiddelindustrien. De har alle sammen de samme eierne som Big Pharma, og sitter dermed ved samme bordet. Det kan virke som om mega korporasjonene kynisk forgifter oss for å få enorm fortjeneste.

De 14 gigant selskapene som eier vitamin supplement industrien, legg merke til Pfizer og Bayer.

2 Likes

Nå er det heldigvis økologiske alternativer for kroppspleie-produkter uten de helseskadelige kjemikaliene, eksempelvis her for menn, og her for kvinner. Det er mange leverandører på Internett, men nesten ingen i dagligvarehandelen, så de fleste vil intetanende velge kroppspleie-produkter de tror er sikre.

Hva med et økologisk alternativ for vitamin supplementer? Det er et vanlig balansert kosthold uten oppspedd mat med tilsetninger, som feks økologisk dyrkede grønnsaker, rene fiskefileter, rent kjøtt fortrinnsvis fra kylling og kalkun som middagsmat, og brødmat med pålegg som skivede tomater, agurk, banan og egg etc, og du får alle de vitaminer og mineraler du trenger på naturlig vis :slightly_smiling_face: .

2 Likes

Det skulle gi den multi- nasjonale kosmetikk og kroppspleie-produkt industrien et forklaringsproblem, når de som fremstiller økologiske alternative kroppspleie-produkter som hudkrem, kan gjøre det uten de farlige kjemikaliene som kan fremkalle sykdom.

Dette skulle få næringmiddeltilsynene i mange land til å ikke bare be denne industrien om en forklaring, men også forby produktene. Men en multinasjonal industri som omsetter for over 530 milliarder dollar, har de ubegrensede midler til lobbyvirksomhet og bestikkelser for å unngå reguleringer.

2 Likes

Det hjelper ikke å spise riktig om du ikke har bakteriene som du trenger for at kroppen skal ta opp det du trenger.

2 Likes

Hva Northern_Light gir svar på er også hvordan få alle bakterier man trenger. Uprosessert mat betyr at maten ikke er “daud”.

Et overraskende eksempel her er at mens Palestinske sykehus står tomme av mangel på kreftpasienter, er det kø på de Israelske sykehusene for kreftpasienter
(illustrasjon)
Generelt: Gazaboerne opplever lite død og fordervelse … stastistisk sett. Mens her i gården dør de som fluer

1 Like

Mitt alternativ til hudpleie funker for både menn og kvinner og alt du trenger er ting du sannsynligvis har hjemme likevel. For dyp rensing av hud bare bland te med agurk, saften fra en halv sitron, avokado og havregryn. Bruk stavmikser og la det stå for cirka 10 minutter. Så smører du miksen på huden og lar det tørke. Når det er tørt går du bare under dusjen og gnir miksen av for å fjerne mest mulig av død hud. Resten vasker du vekk og spyler dusjgulvet.
Får å gi huden tilbake fuktighet smører du deg inn med jogurt og lar det tørke. Så vasker du det av deg med vann uten såpe. Garanterer at det funker og ikke koster det en formue heller.

1 Like

Glemte angående næring. Rensing av lever er en bra ting å gjøre i ny og ne. Minner meg selv om at det er ei stund jeg har gjort det. På youtube er en kar som viser nøyaktig hvordan du renser lever med naturlige ting som Epsom salt, sitronsaft og olje. Drikk, sov og gå på do på morgen rett og slett. Funker utrolig bra.

1 Like