Nyheter MDTV Forum Om Doner

Verdensbanken: Syriakrigen har påført landet et tap på nesten 400 milliarder dollar

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/08/verdensbanken-syriakrigen-har-pafort-landet-et-tap-pa-nesten-400-milliarder-dollar/

Ei ekspertgruppe fra Verdensbanken har gjennomført en omfattende studie av de ødeleggelsene Syria er påført på grunn av krigen. Studien ble lagt fram på en konferanse i Libanon i regi av ESCWA, FNs Economic and Social Commission for Western Asia. Den konkluderer med at de totale ødeleggelsene av fysisk kapital er på mer enn 388…

4 Likes

Jeg diskuterte Syria med en venn og han ga en hypotese om hvordan det kom til å gå når krigen endelig slutter:

At opportunistene hos IMF pønsker på å utnytte landets situasjon ved å prøve å lure dem i en gjeldsfelle slik de gjorde mot flere land i etterkrigstidas Afrika, Sør-Afrika etter apartheid-regimet, Filippinene og Hellas.

Jeg mener det er usannsynlig siden Assad kjenner utmerket godt de vestlige imperialisters agenda som en åpen bok.

4 Likes

Hvem tjener på krig? hvem kontrollerer Verdensbanken og IMF? De samme maktene som satte i gang krigen mot Syria skal nå også tjene på igjenoppbyggingen? Hvis FN skulle ha fungert etter hensikten, burde FN kunne pålegge Israel, USA, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Norge blant andre å gjenoppbygge Syria. Men hvem kontrollerer FN?

Hvis Syria aksepterer lån fra Verdensbanken og IMF, vil Syria betale avdrag og renter til de samme kreftene som satte igang krigen mot dem, for det er NWO som kontrollerer disse finansinstitusjonene.

2 Likes

MØTE MED SANKSJONENE MOT SYRIA.
ØKONOMISK KRIGFØRING
En personlig opplevd konsekvens av sanksjonene mot Syria: Første gangen jeg skulle til Syria i 2015 skulle jeg reise sammen med en palestinsk gruppe hvor lederen for gruppa bor i Australia.
Jeg skulle overføre 1000,- til han som depositum. Brukte nettbanken- skrev Syria i meldefeltet. Neste dag fikk jeg telefon fra banken jeg bruker i Oslo. De fortalte at transaksjonen var stoppet i en bank i USA. De sa at jeg måtte komme med detaljert begrunnelse for hvorfor jeg skulle til Syria. Banken i Norge var livredd for å selv bli utsatt for sinnsyke sanksjoner fra USA. Jeg fikk også beskjed om at pengene kunne bli konfiskert i USA og at jeg ville bli svartelistet.
______ Jeg valgte å bruke Paypal, men møtte på akkurat samme problemet.

Vel framme i Syria kan man ikke bruke dollar, ikke veksle til syriske pund, ikke bruke bankkort. Kort sagt- man kan ikke bruke penger- i praksis - Det er boikott av syriske flyselskaper. Det betyr at jeg ikke kan sende pakker til Syria…

USA/EU har innført boikott av sentralbanken i Syria så ikke fem øre skal overføres til syriske banker. Europeiske banker har fått milliadrbøter fra USA for å ikke ha stengt kontakten med syriske banker fort nok
Økonomisk krigføring
Bildet er fra Palmyra april 2016. Få uker før den syriske hæren frigjorde Palmyra

PS: President Al-Assad har allerede hatt verdensbanken på døra. De slipper ikke inn

5 Likes

Det er så viktig at det norske folk får innblikk i hva sanksjoner er. Du skulle hatt en bredere plattform. Takk Eva T.

4 Likes

Sanksjoner på 1-2-3:

4 Likes

Helt utrolig! Jeg får frysninger…

Mulig det kan virke som en fattig trøst men enda flere og flere begynner å gjennomskue løgnene. Nylig så jeg gjennom en av white helmets propagandavideoer kringkastet på BBC og ingen som skrev i kommentarfeltet trodde på det :slight_smile: . Din journalistikk sammen med Beeley, Bartlett og Jaquesson står det respekt av.

4 Likes

Det er ikke til å komme forbi det faktiske forhold [dette gjelder absolutt alle områder der det mangehodete trollet av et krigsmaskineri har vist- og fortsatt viser sine mange usminkede ansikter] - som gjør at det er komplett umulig for et normalt menneske, å ta inn over seg all den enorme lidelse, all den død og all den ødeleggelse disse syke kreftene står ansvarlige for.

Hvilket reiser det mildt sagt betimelige spørsmålet;

  • HVORFOR slipper alle de ansvarlige unna normal, standard retts- og straffeforfølgelse - hver gang??? . . . . . . .
2 Likes

Ha, det holder med å skrive Ismael i melding-feltet, så spiller det ingen rolle hvor pengene sendes hen - min erfaring.
Den samme ismael hadde gjennom jobben fått innblikk i hvordan de sendte penger til terroristene. De ble overført til deres respektive ektemaker, og de tilhørte liksom en eller annen kvinne-organisasjon. Så det gikk greit.

1 Like

Homs august 2018.

1 Like