Nyheter MDTV Forum Om Doner

”Verden må handle i Syria”


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/03/verden-ma-handle-i-syria/

Av Eva Thomassen. Klassekampen 3. mars 2018 har over 2 sider publisert et ”opprop”: ”Et åpent brev til verdenssamfunnet fra flere hundre intellektuelle og aktivister om den syriske tragedien”. Også med underskrift fra intellektuelle og aktivister fra Norge. Det hevdes i oppropet at ”FN har gått tomme for ord om Syria. Men, de som har undertegnet…


#2

Hei. Takk for enda en godt resonnerende artikkel om Syria. Har du prøvd å lagge den ut på resett? Jeg prøvde å stille et par spørsmål der om de førti norske som var der nede kunne ha fått hjelp fra myndighetene, men blir slettet gang på gang og er ferdig der. Det er tydeligvis mye som henger igjen av UiOs og NUPIs ånd om å holde seg politisk korrekt i blekka deres.


#3

Hei. Takk for gode artikler.
Jeg savner dog et mer kritisk syn fra dere angående Tyrkias angrep på Afrin.

Selv om kurdere der har vært alliert med USA, så har det vært få konfrontasjoner mellom Assad og
YPG/YPJ. Tvert i mot er det ganske riktig å si PYD har fungert som alliert til Assad i jobben med å fjerne ISIS. Nå er Assad inne med sine styrker og støtter kurdere i Afrin.

msm tier Afrin i hjel men Tyrkia brauter seg fram som vanlig. Skulle ønske dere ville skrive mer om også dette overgrepet fra et NATO land.


#4

Det de mener med at verden må handle i Syria er vel at USA, NATO, Israel og Saudi Arabia må bombe landet sønder og sammen for å gjennomføre regimeendring i Syria etter samme mønster som det som nå foregår i Jemen (hvor man vil ha oss til å tro at USA og Saudia Arabia kriger sammen for å fremme demokrati og menneskerettigheter?) Og vil en slik regimeendring i Syria bli mer vellykket enn de andre regimeendringene som USA har vært involvert i slik som bla i Afghanistan, Irak og Libya? Regimeendringen i Egypt under den arabiske våren førte først til demokratiske valg i Egypt, men hvor feil kandidat vant presidentvalget og som deretter ble avsatt av det militæret uten at dette ble kritisert på vestlige hold. Både ny diktator i Egypt og makthaverne i Saudi Arabia kan gjøre hva de vil uten å risikere å bli kritisert av denne skinnhellige allianse.

En annen side av saken er at en slik bombing og regimeendring i Syria lett vil kunne føre til at man får en blodig borgerkrig i Syria som kan føre til en oppsplitting av landet feks i 3-4 deler jmfr Irak og Libya). Og enda verre, et slikt angrep på Syria kan også føre til storkrig i hele Midt-Østen hvor Iran kommer til å gå til motangrep bla mot alle USAs baser i området (både Syria og Iran ligger på listen for ondskapens akse, og Iran forstår at de vil være neste mål på USAs liste over regimeendringer).


#5

“Hjelpen” er på vei.

"Turkish Daily Discloses Five-State Plan to Disintegrate Syria"
The Turkish-language Star daily claimed on Monday that representatives of the US, Britain, France, Jordan and Saudi Arabia have had a secret meeting on Syria in Washington.
The paper argued that during the meeting the representatives of these countries planned to split Syria, adding that the US representatives pressured for forming an autonomous government in Eastern and Northern Syria.

The six-step plan according to Star includes:
1- Forming a “terror state” in Eastern and Northern Syria (alluding to Kurds).
2- Helping the “terror state” reach the Mediterranean Sea.
3- Getting United Nations involved in forming and recognizing the new nation.
4- Disregarding Astana and Sochi peace talks.
5- The US will find an office for the “terror state” at the UN.
6- Persuading Turkey to accept the new plan and end military operations in Northern Syria.

According to the paper, the regions where the “terror state” will be formed will include the oil-rich areas in Deir Ezzur in Northeastern Syria.

http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13961214001261