Nyheter MDTV Forum Om Doner

Venezuela: La oss gå til sakens kjerne


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/02/venezuela-la-oss-ga-til-sakens-kjerne/

Av Pepe Escobar. Den kalde krigen 2.0 har kommet til Sør-Amerika med et brak – ved å sette USA og deres vanlige undersåtter imot de fire grunnsøylene i den kommende eurasiske integrasjonen: Russland, Kina, Iran og Tyrkia. Denne artikkelen av Pepe Escobar ble først publisert i Strategic Culture Foundation. Oversatt til norsk av Eric Kamov…


#2

Pengersystemet er en sentral variabel utover naturressurser. Litt dumt at folk flest ikke har pejlig på den problemstillingen da kunnskapen vedrørende hvordan penger skapes og fungerer er lik null hos mange. Norge har jo også naturresuser og den dag vi ikke bruker dollar på den måten som USA vil kan det gå raskt… :thinking:


#3

Eller at olja slutter å være knyttet til dollar, sånn at etterspørselen etter den går ned - det fungerer også.
Forøvrig var det aldri meningen at oljefondet skulle brukes til noe fornuftig, det var bare nødvendig for at vi skulle hjepe til å holde dollaren oppe.
Alle økonomisk historie understreker det.


#4

Ja… Vi er allierad med USA og vi betaler før beskyddelse på ulike måter. Bruk av dollar er en type av betaling. Kjøp av fly en annen eller å krige litt og bombe litt her og der. Om våre politkker vender USA ryggen så kan det nok få mindre hyggelige konsekvenser i forlengelsen… Norge har jo enorme rikedommer langt fra fastlandet eksempelvis og ja… Kanskje Norge blir Venezuela 2 ;( Fast alternativet er jo Putin og Russland og jeg er rimlig sikker på at Russland ikke er USA langt etter i brutalitet når det kommer til å få tilgang til naturresurser om de har mulighet.

Det blir som å velge mellom pest eller kolera kanskje. Ikke nå men om et par år kanskje?


#5

Det går over når vi skjønner at det er kunstig knapphet vi kjemper mot. Ikke glem hva John D. Rockefeller sa-
konkurranse er for dem en synd. For det svekker deres guddommelig oppdrag, sannsynligvis.
Hvorfor tror du ellers at hele karbon-komedien blir spilt? Om ikke for å kunne knipe igjen, når det går opp for oss at det er mer enn nok olje, og at den ikke trenger millioner av år på å dannes.

Greg Palast om Venezuelas interne konflikter:
https://truthout.org/articles/in-venezuela-white-supremacy-is-a-key-driver-of-the-coup/


#6

Russland er det mest ressursrike landet i verden, og landet driver ikke med kriminalitet. Det er det vestmaktene som gjør.


#7

De russerne jeg har snakket med kommer med en annen historie. Russland er en aktoritær stat der det er business og penger styr er historien jeg har hørt. Men USA er ikke mye bedre men vi har en annerledes historie med de og har under mange år betalt beskyttelse. :thinking: