Nyheter MDTV Forum Om Doner

– Vanskelig å få den politiske dyden tilbake

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/04/vanskelig-a-fa-den-politiske-dyden-tilbake/

– Kunsten å få tannkremen tilbake i tuben I en kronikk på NRK Ytring skriver filosofiprofessor Einar Øverenget: «Anta at noen hadde fortalt oss, bare for et par uker siden, at ganske snart skal Helseministeren komme med følgende utspill: I år vil regjeringen forby mennesker å reise på påskeferie opp til sin hytte på fjellet…

6 Likes

Hvis en tar et tilfeldig utvalg av hundre borgere, vil en 50-60 % av dem underkaste seg hva det nå er av makthavernes påbud, forbud og forordninger, nesten ivrig gjøre det, så mange underkaster seg makt nesten uansett. En 20-30 % av dem vil ergre seg, men følge hva makthaverne sier likevel. Bare en 5-10% vil opponere, bruke sine demokratiske rettigheter, starte demonstrasjoner, protestaksjoner, opprop, arrangere møter, underskriftskampanjer og skrive innlegg i alle tilgjengelige medier.

Makthaverne får altså bare problemer med et lite mindretall, om ikke det makthaverne gjør griper inn negativt for et flertall av befolkningen. Her i Norge har politikerne det lett, befolkningen har stort sett vært opptatt av forbruk, og har vært og er politisk uinteresserte, være seg geo-politikk eller rikspolitikk. Det er et veloppdragent folkeferd som betaler strømregningen hvis de har penger, og selv om de synes strømprisen er for høy, samler de seg ikke i demonstrasjoner for det.

Statsministeren har styrket sin stilling ser vi i en meningsmåling, mange synes at hun har vist lederskap. Men mange stemmer på enkeltsaker, uten å se helheten i partiets politikk. Helheten i Høyres politikk og alle andre partier fra AP er til slutt globalistisk neo-liberal markedsøkonomi. Et eksempel blir det når norske husstander snart skal betale europeisk markedspris for strømmen.

Våkner den politiske interessen når det her i Norge blir som i England og Tyskland, med utfattige underklasser, arbeiderklassen blir arbeidene fattige, når mye av lavere middelklasse sliter og de rike mye rikere? Kanskje, men da er det for sent når sosiale rettigheter for arbeidstakere er demontert helt av den globale storkapitalens politikere.

8 Likes

Å få tannkremen tilbake inn i tuben er sannsynligvis enklere enn å få Fjernet Fluoren fra tannkremen.

  • Sitat Edward Bernays, fra graven

Feminiserte Nordmenn har sovet i timen. Nå kommer regningen, og kun få er forberedt.

Analfabeter fra Afrika og Midt-Østen lyktes komme syklende over grensen fra Russland medbrakt mobiltelefoner, kontanter og kredittkort, fordi de var vel organisert av noen som ønsket det slik.
Er det de samme som nå ønsker at Nordmenn ikke skal komme på hytta?

Jeg tror det!

3 Likes

War, communist conspiracy, Fluoride.
Dr. Strangelove.
Time is same, then - and now.