Nyheter MDTV Forum Om Doner

Vann på børs, en dokumentar om privatisering av vannet

NRK Urix sendte i går kveld dokumentaren Vann på børs, om hvordan skruppelløse kapitalforvaltningsselskaper kjøper opp rettigheter til vann. Dokumentaren er fra Australia, hvor bønder må betale 500000 dollar for et års forbruk til vanning og drikkevann til buskapen, til selskaper som kynisk utnytter tørken.

Oppkjøp av drikkevannskilder har bankkartellene gjort i mange år i en rasende fart i Sør-Amerika, Asia og Afrika. I Nord-Amerika er nesten alt drikkevann privatisert og EU reglene tillater at investorer fra andre kontinenter kan kjøpe opp drikkevannskilder og matjord i EU.

Dokumentaren ble ikke sendt i primetime på NRK1, men kl 22.05 på NRK2. Altså ikke førstevalget for en mett og trett tv-titter som vil ha litt lettvint underholdning som sport før leggetid. Så de fleste blir derfor uvitende om hvordan storkapitalen privatiserer det eksistensielle for mennesket, vann og mat. Også her i Norge vil bla Høyre privatisere drikkevannet, noe som de fleste nordmenn ikke har anelse om, de tror at privatisering av drikkevannet bare skjer i utlandet.
Se dokumentaren her på NRKTV.

1 Like