Nyheter MDTV Forum Om Doner

Uyghur-jihadister til offensiv i Syria

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/01/uyghur-jihadister-til-offensiv-i-syria/

En jihadiststyrke som nesten utelukkende består av terrorister fra Xinjiang i Kina har rykket fram i Idlib-provinsen i Syria i en offensiv mot den syriske hæren, melder Almasdarnews. Det er den militære fløyen av Det turkestanske islamistpartiet som står for angrepet, og styrkene deres består nesten uytelukkende av uighurer. Styrken har rikelig med våpen som…

Det er vel slik at nordområdene i Syria er befolket av turkmenere som en er tyrkisk folkegruppe i Syria. Mulig at Erdogan drømmer om å overta disse områdene av Syria. Hvis kurderne får overta kurdiske områder i Syria er det kanskje ikke så rart av Tyrkia fremsetter lignende krav?

Det er helt fantastisk hva nrk enda i dag klarer å viderebringe av fakevrøvl uten at et musepip imot høres i det hjernevaska landet vårt. Sitat fra nrkstasitxt:

“Mener fredsprosessen er truet
Tyrkia anklager syriske myndigheter for å angripe “moderate” opprørstyrker i Idlib. -“Det kan ødelegge den politiske prosessen og sette hele fredsprosessen i fare”, sier tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu. Samtidig vil Tyrkia styrke sin innsats”.

Hva slags innsats som skal styrkes er ikke klart formulert, men jeg regner likevel med at det er flystøtte til Uigurene. Spørsmålet er om ikke den neste fasen i angrepskrigen mot Syria er i emning nå. Ettersom Norge sender videre slike artkler må vi regne med at Pentagon også er invitert . Kan dette også involvere de styrkene vi “trener opp”?

Det er mye mer komplisert enn som så. Tips: En tidligere avtale mellom Chirac og kurderne Vi får glede oss over at tre nye ulver er skutt. En nyhet også fra nrk som er i ånden til de som vil bevare landet og dets bosetning. :slight_smile: