Nyheter MDTV Forum Om Doner

Utvisning av russiske diplomater: "Verdenssamfunnet" blir stadig mindre


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/03/utvisning-av-russiske-diplomater-verdenssamfunnet-blir-stadig-mindre/

Storbritannias statsminister Theresa May sier at masseutvisningene av russiske diplomater er «den største i historien». Det er muligens riktig, men hvis den er ment å være imponerende, viser tallene at den er alt annet. Det er mulig at hun synes det er stas å ha fått med seg både Luxemburg og Montenegro, land som hver…


#2

Å SETTE EN SAK I RIKTIG PERSPEKTIV

Her skriver Pål Steigan et godt og riktig korrektiv til saken Storbritannia og vestlige allierte forsøker å prente inn i mange folks bevissthet som sann. Men det er slett ikke alle som lar seg lure til å tro at ikke dokumenterte påstander er sanne, bare fordi vestlige politiske maktmennesker forsøker å bygge en sannhet på memer, myter og løgner.


#3

Refererer til noe som stod i lederen til Dagsavisen nå rett før påske 28/3-18:
"… Da eks-agenten Alexander Litvinenko ble drept i London i 2006, var den britiske reaksjonen svak. Da var statsminister Theresa May innenriksminister og motsatte seg tiltak …"

Det høres ut som det foregår et taktisk spill på flere måter fra Theresa May. Den gang var vel Russland mer som en alliert av Storbritannia. Nå er det motsatt. Det som må være problematisk er at Storbritannia fremdeles importerer gass (og evt kull) fra Russland. Hvis mottiltaket fra Russland nå blir å redusere energieksporten til EU og Storbritannia kan det slå kraftig ut for disse landenes økonomi. Og hvor skal man så hente energi fra? Det må vel være fra Norge, Nord-Afrika og Midt-Østen og kanskje noe også fra USA. Når gasskraftverkene i Tyskland stanses så må vel strømmen hentes fra Norge gjennom utenlandskablene?


#4

Jeg håper de gjør det. Det hadde vært på sin plass å statuere et eksempel. Man biter ikke hånden som før en i utide.


#5

Det har jo etablert seg en praksis omkring Atlanteren der valgkamp-støtte omsettes i diplomat-stillinger. Det KAN jo være så banalt som at det er færre donorer å tekkes.
Men det er klart- det gjelder å hindre folk i å snakke sammen, for da kunne de jo finne ut at de var enige.


#6

delusion-or-illusion


#7

Skripal-saken fremstår mer og mer som en farse. At May har behov for en sak for å avlede oppmerksomheten fra en kritisk fase mht Brexit-forhandlingene kan forstås, men at de skal få med seg hele Nato/Eu er interessant. Dette kan tyde på at ønsket om å “slå to fluer i et smekk”, både Russland og Trump, er til stede. Selv om USA har vært “hard” i klypa med hensyn til antall utviste russere, er dette neppe i tråd med Trumps internasjonale ambisjoner, om en ser bort fra ønske om opprydding i det diplomatiske korps.

Et ordtak sier; “det er vanskelig å se skogen for bare trær”. Om en ser bort fra støyen vil en høre en dyp bekymret tone i det etablerte etablissement i Europa/USA. Trump går i rette med etablerte sannheter, som for eksempel å innlede forhandlinger med NK, samt ønske om toppmåte med Putin og senest i dag varsle om at de militære styrkene skal ut av Syria. At dette er bekymringsfullt for europeerne og demokratene i USA er lett å forstå, ettersom det kan rokke med etablerte sannheter i den vestlige verden.