Nyheter MDTV Forum Om Doner

Uten rasisme - ingen krig


#1

Originally published at: https://steigan.no/kjaquesson/2018/11/14/uten-rasisme-ingen-krig/

I en gripende vitneforklaring under fanen «Winter Soldier» i 2008 fortalte Mike Prysner om hvordan han og hans medrekrutter ble systematisk indoktrinert med rasisme mot irakere. Her forklarer han hvordan nettopp denne rasismen er det essensielle verktøyet i en krig og øyeblikket da han innså hva han faktisk var en del av. Prysner dro avgårde…


#2

Uten rasisme - ingen krig?

Tja. Jeg skjønner hva som er poenget, og ser at artikkelen gir tydelige, og sikkert dessverre altfor typiske eksempler på rasisme som dehumaniserings-verktøy når soldater skal verves og motiveres til/ brytes ned motforestillinger hos mot grusomheter som skal utøves mot fienden. Men hovedprinsippet er altså dette; dehumanisering, og rasisme er en utbredt variant.
Man kan dóg godt gjøre det ved andre dehumaniserende karakteristikker enn de rent rasistiske når dette er mer nærliggende, f.eks. kan “Kommunister!” være egnet til å oppildne unge menn til å bli relativt stygge mot hverandre.

Konsekvent å omtale folk som rasister, som ikke er rasister, for å gjøre dem til fritt vilt uten krav på saklighet eller vanlig anstendighet, er en annen, og svært populær variant i diskusjoner i våre dager, for å ta et annet eksempel på rasismens mange og stygge ansikter.

Og at det ville vært adskillig vanskeligere for konger, presidenter og generaler å stelle i stand en skikkelig krig uten frivillig mannskap, er en gammel og god innsikt, men den har i grunnen aldri innebåret noe praktisk hinder for krig. Allikevel bør det sikkert minnes om med jevne mellomrom, i det minste for at vi ikke skal sovne av mangel på frustrerende paradokser i tilværelsen.

Men: Til ekte, uforfalsket og primitiv rasisme, og til folk som er villige til å bruke andres usikkerhet og frykt for å sanke støtte til rasistiske ideologier eller motivere dem til overgrep ved hjelp av rasistiske argumenter, er det bare én ting å si: Stikk. Fuck off, og det faen så fort, for sånn drit har ingen plass her i gata.

Dere skal absolutt få ha ytringsfrihet, for det er fint at dere outer dere selv som idioter og løse kanoner i ethvert sivilisasjonsprosjekt, slik at vi vet hvor vi har dere og holdningene deres – om dere så har tatt dekning i en etablert nyhets- og aktualitetsredaksjon – men fuck off allikevel, for kølsvarte. Før jeg finner ut at det er en fin dag å justere kikkerten eller noe. Tvi.

gnwp7