Nyheter MDTV Forum Om Doner

Utelivsbransjen blør

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/10/utelivsbransjen-blor/

Det hjelper ikke å få utsatt momsen og arbeidsgiveravgiften til de dårligste omsetningsmånedene for utelivet. Vi trenger en ordning før det er for sent, skriver utelivsgründer Paal Mangerud i Subjekt. Han skriver videre: Jeg er utrolig lei meg på vegne av alle de som vil miste jobben i månedene som kommer. Gjestene som ikke lenger…

3 Likes

Utelivsbransjen er faktisk ikke noe vi trenger, noen gang. Legg den ned! Det er i hvertfall ikke noe poeng i å subsidiere den.

Så enig, så enig AnneBrit :smiley:
La oss legge ned alle utesteder og heller få på plass opiumsbuler som i Kina og Ghanistan der folk kan kose seg i stillhet og drømme seg bort fra korona og annen elendighet. :smiling_face_with_three_hearts: :heart_eyes:opium-den-chinese-lounging-1900

1 Like

Si meg hva det ene, har med det andre å gjøre? Redd for at noen skal klarne opp? Må du kanskje ha deg et par drammer før du kan omgåes folk, eller mangler du kokebok?

Følgene av globaliseringen og urbaniseringen er større grupper sysselsatt i tjenesteytende næringer. Corontiltakene svekker og skremmer vekk grunnlaget for en rekke bransjer. Unge voksne mister både verdifull arbeidserfaring og sårt tiltrengte inntekter.
Noen som noengang har vært på julebord med 1 meter avstand mellom deltakerne?l

3 Likes

Ja, legg ned alt du ikke liker!

4 Likes

En må rive ned for å kunne bygge på nytt. Det er en bransje som er kjent for å drive rovdrift, i alle betydninger av ordet. Så jeg kan ikke skjønne at det er noe å like. At halve Norge har basert seg på det, gjør det desto viktigere å avvikle. Feil-allokering har aldri bygd samfunn.

Konkurser resulterer i mange indviduelle tradgedier mange ganger. Kjipt om mennesker som har bygget opp noe mister det pga statlige forbudt som er vanskelige å forutse. Det er en bransje som du hinter om som er smussig mange ganger men flertallet er lovlydige.:thinking: Konkurs er øvelse som er et helvete mange ganger. Trist er det…

2 Likes

Og nå skal vi gå andre veien, og da må folk omskoleres og økonomien omstilles.

Jeg tror egentlig ikke at du bryr deg, da du ikke har snakket om ensomheten unge mennesker opplevde FØR korona.

Atomiseringen av samfunnet de progressive har stått bak, har langt flere ofre.

Boka er 20 år gammel, og ikke har jeg sett en progressiv nevne den.

1 Like

Første gangen jeg har hørt om den… Men Putnam discusses ways in which Americanshave disengaged from political involvement Det er et viktig tema og aktuelt. Jeg personligen er overbevist om at rikedom (økte boligpriser eksempelvis) og økt levnadsstandard over tid resultater i at folk flest begynner å ta det vi har for gitt. Resultatet ser vi nå og det er teksten lengst ned på bilden som er poenget.

Atomiseringen er til ondo for samfunnet ja. Enig der og jeg er en stor tilhenger av nasjonalstaten men i dagens alt mer digitaliserte og globaliserte verden så sliter nasjonalstaten. Men å ha makten nære folket er et må :muscle:

2 Likes

Du skjønner vel at jeg bare tuller med deg ? Kanskje ikke så snilt, men det var du som begynte :wink:

1 Like

JA, jeg har pelsdyrnæringa friskt i minnet! Kystfiskerne har vi også gitt båten. Det er alltid kjipt å miste levebrødet. Selv i en bransje som visstnok skal være avhengig av importerte krefter.

1 Like

Samfunn som ikke gir sine unge muligheten til å oppleve en godt fungerende arbeidsplass svekker seg selv på både kort og lang sikt. EØS-avtalen har undergravet bransjer som særlig rammer unge. I tillegg er boligmarkedet vrient å komme inn på uten foreldre med ressurser, mange ender opp med å betale dyr leie uten å eie. .Coronatiltakene forsterker en tendens der de unge rammes hardest.
Er nok ikke så optinistisk som deg i troen på mindre globalisering?.

1 Like

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har postet den her, men da den viser at multietnisitet har sine baksider, så nekter de venstretroende inkluderert Steigan å snakke om temaet, da det viktigste av absolutt alt, og jeg mener viktigere enn absolutt alt annet, er at man ikke må gi støtte til “nazister”

At den katastrofen som atomiseringen av samfunnet har blitt, derfor bare er skylden til høyresiden er en regelrett løgn, da helt vanlige venstretroende er en veldig aktiv partner med sin kultur om hva man ikke skal snakke om.

Og så gjøres det igjen. Man absolverer venstresiden, og gir skylda til høyresiden. Jeg forstår ikke hvorfor det skal være så vanskelig å ta en titt på hva man selv gjør som er feil, og eventuelt hvordan man selv har blitt en nyttig idiot, når man nekter å se på egen ideologis skyld.

Men disse problemene var der lenge, lenge før korona, så det er ikke en på grensen til uærlighet å mene at korona er hva som er så ødeleggende for undommen.

Er du så uvitende at du tror at ensomhetsproblemene i Norge skiller seg vesentlig fra atomiseringen som vi ser i hele den vestlige verden?

Men at dere venstretroende har noen skyld for at Vesten har blitt atomisert, det er en a priori umulighet, da dere bare mener det som er bra for de “svake”?

Har du lest om Putnams forskning eller boken “Bowling alone”?

1 Like

Man absolverer venstresiden, og gir skylda til høyresiden. Presis som høyresiden så har det gått Teokrati i politikken på venstresiden. Et presteskap høyst opp i partier som bestemmer menyen og fotfolket er ikke med på å legge opp politikken i større grad. Uansett økonomiske forutsetninger og dokumentert dårlige erfaringer med den samme politikken i andre land skal vi ha atomiseringen eksempelvis (rart ord). Men her mener jeg at det er vår representative demokrati som kan og skal “forbedres” med mer direkte demokrati og mindre politisk korrupsjon. En annen diskusjon. Men som lørdagsnøje. Erna og company har kjørt et økonomisk kortsiktig dumt løp og regningen er på vei. Det har hun gjort med support av høyre velgere og LOs satir er veldig treffende i den settingen.

Screenshot_20201024_162840_com.huawei.browser

Derav… Men Stoltenberg var “bad” han også. Kanskje systemet eller vår representative demokrati det er “feil” på istenfor.

Screenshot_20201018_114542_com.huawei.browser

2 Likes

De fleste har nok etterhvert fått med seg at lotteriet om hvor man er født, hvilke foreldre man har, er den viktigste “avgjørelsen” man tar når man kommer til planeten vår…
En kongstanke med en sterkt utbygget velferdstat er å motvirke ujevnheten vi fødes inn i.
USA ihar i likhet med de fleste land mislykkes med å gi alle gode muligheter. Putnams poeng med mindre sosialt felleskap høres viktig ut. Skal man føle seg som en del av et samfunn må man få ta del i det og kjenne at man er avhengige av hverandre.
Begrensningen i organiserte sosiale møter de siste 33 ukene bidrar til svekkelse av limet i det norske samfunn

2 Likes

Men kverker vi de eldre og svake gjennom å prioritere de som ikke er i risiko sonen kontra covid-19 så blir det en enn verre svekkelse av limet. En annen svekkelse av limmet er jo globaliserings idiologien. Bort med de geografiske grensene hvilket er idioti på høy nivå.

1 Like

Er det velferdstaten eller anti-rasismen som er viktigest for deg, da all empiri tyder på at multietniske samfunn ikke har felleskapsfølelsen som er nødvendig for en velferdstat?

Men masseinnvandringen som har gjort at innvandrere fra den tredje verden spiser opp over 50% av sosialbudsjettet, svekker ikke limet i det norske samfunn?
norway YES

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.