Nyheter MDTV Forum Om Doner

USAs trusseldiplomati – hvor dum går det an å bli?


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/05/usas-trusseldiplomati-hvor-dum-gar-det-an-a-bli/

Oscar Wilde sa en gang at USA er «det eneste landet som har gått fra barbari til dekadanse uten sivilisasjon i mellom». Utsagnet passer perfekt på det trusseldiplomatiet Washington holder på med i disse dager (samt «krigen mot terror» under Bush og Obama). På under to år har USA rukket å true med full krig…


#2

Det er ingen grense for hvor dum det går an å bli når lame stream media støtter idiotien big time. Vi er over i den tida da akademia i fullt alvor hevder at 2+2=5, og alle rundt nikker sløvt med gullfiskblikket limt til duppeditten.


#3

Riktig alvorlig blir det ikke før vi kan lese i massemedia om viagra påtente kinesiske soldater med masseødeleggelses våpen i utrydningsleire i Tibet. Som det blir vårt moralske ansvar å hjelpe med noen hundretalls humanitære bombefly.


#4

Nå nei - det er USA som skal taes ned, og Kina som skal eleveres. Hvis du tror du lever i et mareritt nå, så bare vent til du våkner.

Haaretz slipper en ny katt ut av sekken:


#5

Ja det er riktig Pål! Det er ingen grunn til å ta et veddemål på om Kina greier å tvinge USA i kne, de greier det med god hjelp av USA sjøl. For oss som har fulgt Kina i flere tiår har sett denne utviklingen lenge. Kina er et gjennomorganisert samfunn styrt av et kommunistisk parti som tjener sitt folk og som verdens folk og nasjoner vil ha store fordeler av både nå og i fremtiden. Kinas venner i verden øker kraftig mens Vestens venner går på gummisåler og biter negler. Den såkalte “venstresiden” i Norge er gjennomgående uopplyste, dessverre. :wink::coffee::cake:


#6

La oss ikke glemme trusselen om full krig mot Russland.


#7

Spørsmålet vi må stille oss er om vi ikke heller vil bli styrt av en inkompetent idiot, eller en rasende dyktig djevel? For det er vel ikke noe håp om at vi kan styre oss selv?


#8

Å styre seg sjøl, sin familie, klan, lokalsamfunn, nasjon eller hele menneskeheten er vanskelig men kan læres. At vi gjør feile valg og handlinger hører til men av praktiske handlinger kan vi lære av og dermed unngå til en viss grad, å gjøre de samme feila. I hvor stor grad vi kan delta i samfunnsmessig styring, er avhengig av klassekreftens stilling. Det naturlige er at vi velger oss ledere kvinner og menn, som vi har erfart at de har de rette egenskapene som må til for å være leder. Det kan bare avgjøres gjennom langvarig praksis.


#9

USA har den største, mektigste og mest moderne militærmaskinen som finnes, og det vitner om uvitenhet/ønskedrøm å beskrive det amerikanske forsvaret som en papirtiger!

Den vestlige eliten er en sammensveiset pøbelgjeng, de er økonomisk avhengige av hverandre, og de vil stå samlet når ting begynner å tilspisse seg, la deg ikke lure av deres små-kjekling.


#10

Av marxister, da, antar jeg.

Enda en usynlig kraft som virker på meg, OK.

Uten 15 studiepoeng i ledelse?

Hvor lenge da, tror du? og hva slags praksis - kunne jeg godt tenke meg å vite av Hammer.
Nail me.


#11

Jeg håper det kun er ungene - og de eventuelt utilregnelige - i familier du tenker må styres. Folk som prøver å styre voksne medlemmer i familien sin, er det aller kjipeste jeg vet.

Ooooooooo! :astonished:


#12

Skal jeg være litt seriøs, så tipper jeg propagandaen vil fokusere på hvilke rasistiske miljøsvin kineserne er.


#13

Hei Anne Brit og INK!

Tar meg litt tid til et svar:
En trenger overhode ikke være marxist for å kunne styre på en god måte som tjener folks kortsiktige eller langsiktige interesser. Historien er smekkfull av eksempler på mennesker som har deltatt i god styring av familier, klaner, lokalsamfunn og nasjoner helt uten studiepoeng. Styrt på en måte som har vært i samsvar med folks ønsker og behov. Dette skjer daglig over hele verden.

Praksis? Folk lærer deg å kjenne gjennom praksis. En kan snakke om hva som bør gjøres og en kan skrive om det også. Men det er først når du gjør det du sier og skriver, at folk kan måle egenskapene dine som leder.

Er klassekreftenes stilling i samfunnet en usynlig kraft? Nei på ingen måte. Den er synlig til en hver tid i et klassesamfunn. Går arbeidsfolk til streik og demonstrasjoner som i Frankrike så kommer disse kreftene tydelig frem. Når titusener av unge skoleelever nekter å gå på skole fordi politikerne driter i å ta klima- og naturkatastrofen alvorlig, så kommer denne kraften frem som en plage for de som ikke styrer på en riktig og fornuftig måte.

Tilbake til Kina: Kina har en svært gammel kultur som blant annet bygger på å måle sine ledere etter meritter. Kvinner og menn blir oppdratt/opplært til å styre og de (blir ofte plukket ut når de er unge) må vise til meritter (praktiske resulterer av sin styring) hvor de må vise at de styrer på en forventet måte. Denne opplæringen er bygd på både faglige styringsmetoder og på solid- og god samfunnsmoral. I dag kan vi sammenfatte denne styringen og moralen i et uttrykk som: Tjen folket i alle dets daglige utfordringer og for en felles fremtid for menneskeheten.

Kanskje vi har noe å lære av ander kulturer når det gjelder å lede/styre: barn, familier, klaner, lokalsamfunn og nasjoner?

Hvor lang tid tar det for å få et solid inntrykk av en god og solid leder? Tja?! I alle fall minst fem år!


#14

ikke nå lenger - takk til dokk


#15

Eller omvendt. er min erfaring, Jeg er blitt beskyldt for å være leder mange ganger uten å ha skrevet en tøddel om det. Noen ganger har jeg blitt valgt til det, også, uten at det gjorde meg mere ledene av den grunn. Jeg sier bare det jeg mener.
I am just a man, don’t follow me, nigger - som Immortal Techniqe synger.

Epler og tomater - både i reaksjon og grunnlag.

Jeg har lært enormt bare av å sette meg inn i egen historie. Jeg fant at det var et godt utgangspunkt for å forstå andre.


#16

Om du er et godt lederemne vet ikke jeg. Men siden du har blitt valgt, så er det gode muligheter for at du er nettopp det. Jeg tok meg tid til å høre på hele sendingen fra You Tube som du lenket til. Så og si hele videoen handlet om at Kina trengte fiender for å overleve. Det er jo helt feil, Kina trenger venner! Og av dem blir det flere og flere! Trist for vår venn på YT. Han hadde ikke greie på den kinesiske kulturen om å velge seg ledere etter meritter. Pål er veldig glad i Kina, jeg også. Forskjellen er at han mener Kina er imperialistisk. Jeg mener Kina er et kommunistisk samfunn i sin første fase og kan derfor ikke være en imperialistisk stat. Dette til orientering. :wink:


#17

Hva får deg til å tro at Winston Churchill ikke er glad i Kina? Han har bodd der i over ti år, er gift med en kineser og han har til og med laget programmer for kinesisk TV. Jeg tror faktisk mer på hans kjærlighet.
dette til re-orientering.
Men det var ikke poenget - poenget er at han hevder at kulturevolusjonen har lykkes - og dette er resultatet. En fullstendig historieløs befolkning. Men da er det heller ingen tusenårige tradisjoner å øse av lenger…


#18

Hei Anne Brit! Vel han er ikke glad i dagens Kina og styresettet i landet. Men det er jo ikke noe nytt. Engelsk talene maktmennesker og deres lakeier er jo bare glade i seg selv og i sin overlegne kultur, ikke sant? Ja kulturrevolusjonen var en kraftig nedtur men den ødela ikke kinesernes kunnskap om egen kultur. Og her tar du heldigvis feil. I dag undervises det over hele landet om nasjonens kulturarv og det lages opptreden, teater, filmer osv. Kina har 56 forskjellige etniske folkeslag disse stimuleres til å fremme det særegne i sin kultur. Svært gamle kunsthåndverks tradisjoner har fått en ny vår. Kina utvikler en kommunisme med kinesiske særtrekk. Kanskje en gang i fremtiden kan vi også utvikle en kommunisme med norske særtrekk? Men da må vi avvikle det anglosaksiske kulturangrepet på oss. Jeg vedder på at England og USA blir de siste nasjonene som går over til kommunismen dvs. til et organisert felles-skaps-samfunn, kulturen deres er for arrogant. Hilsen en håpefull og aktiv kommunist som ikke forstår bedre! :wink::thinking::cake::coffee::panda_face: AnneBrit ta en titt på xinhuanews hovednettsiden til Kina og du finnes veldig mye om kinesisk kultur, både den gamle og den nye. Selv om du ikke liker det, så er Kina i dag en veldig sterk og spennende kulturnasjon, dessverre for vår WC.


#19

Ja , du vet det vel du - som naturalisert marxist. Selv er jeg ikke like ideolgisk blindet. Hva er en kultur verdt, når den er avhengig av hovednett-sider?

Nei, det betyr at jeg var dum nok til å åpne kjeften. Jeg vet knapt hvor jeg selv skal hen, så jeg har ikke noe med å lede andre. Det skulle ikke være behov for det heller, om vi fikk lov å lære å styre oss selv, igjen.


#20

Jeg er off topic nå (igjen), men je kom plutselig på følgende lille sitat, som forresten neppe er skrevet av Albert Camus, selv om mange hevder det:

Don’t walk behind me, I may not lead.
Don’t walk in front of me, I may not follow.
Just walk beside me and be my friend.