Nyheter MDTV Forum Om Doner

USAs allierte og krigspartiet i USA rystet

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/12/usas-allierte-og-krigspartiet-i-usa-rystet/

President Donald Trumps ordre om å starte tilbaketrekning av USAs okkupasjonsstyrker i Syria fortsetter å sende sjokkbølger gjennom USAs allierte og krigspartiet i USA. Forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis var totalt uenig med Trump, og hadde en konfrontasjon med presidenten 18. desember 2018 i et forsøk på å endre beslutningen. Han hadde på forhånd hatt…

5 Likes

Når man ser på de enorme utgifter som USAs krigføring har medført, så er det kanskje ikke så rart at mange ønsker å få en kostnad/nytte vurdering av disse kriger. Hva har USA egentlig klart å oppnå, om noe i det hele tatt annet bortsett fra å spre død, terror og elendighet samt å forene Russland og Kina. Er det slik man opprettholder imperiet?

Er det virkelig slik at USAs hovedfiende er slike land som Nord-Korea, Irak, Afghanistan, Syria, Libya og Jemen? Eller er USAs hovedfiende derimot Kina sammen med Russland og Iran? Det må jo være ganske bra feks for Kina at USA sløser bort enorme ressurser (inkl soldaters liv) på å rote seg bort i utallige meningsløse kriger i land som har mer eller mindre liten betydning for USA, fremfor at USA fokuserer på å bekjempe Kina direkte.

Nå som USA tilnærmet er selvforsynt med olje og mye annet (og sliter sosialt, teknologisk og økonomisk), kan det tenkes at utenrikspolitikken isteden vil dreie seg om å bruke ressursene på å bekjempe Kina direkte og kanskje også gjøre forsøk på å splitte Russland og Kina.

1 Like

Jeg er mest redd for hva som er det bakenforliggende grunnen til at USA trekker styrkene tilbake.
Er spent på å se hva som skjer videre, har de solgt alle rettighetene til oljen (eller hva enn det er av ressurser de på død og liv skal ha) og plutselig ser vi Kina kommer å invaderer, eller kommer hele området til å bli jevnet med jorden med kraftig skyts?
Eller foregår det helt andre ting bak kulissene og dette er kun et skalkeskjul.
Dette er mitt første kommentar og jeg er vanligvis ikke en som verken kommenter eller diskuterer på nett.
Fikk bare en litt vond magefølelse da dette plutselig ble en sak.
TBC

1 Like

Hørte tidligere i dag Ron Paul antyde at di ‘over there’ etterhvert er i ferd med å gå ‘broke’ [‘blakk’], samtidig som han kom med hentydninger om den reelle verdien på the Almighty dollar nå som andre valutaer etterhvert inntar sine posisjoner, skjønt - mellom linjene snakket selvfølgelig også han for ‘sin ganske vonbråtne mor’ - han er tross alt en ‘proud’ amerikaner . . . . . . . .

2 Likes