Nyheter MDTV Forum Om Doner

USA vil etablere en saudiarabisk militær styrke i Nordøst-Syria

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/04/usa-vil-etablere-en-saudiarabisk-militaer-styrke-i-nordost-syria/

USA og Saudi-Arabia har tydeligvis blitt enige om at de kurdiskdominerte områdene i Nordøst-Syria skal danne grunnlag for en en arabisk armé for å fortsette krigen mor Syria. Et høytstående kilde i den kurdiske militsen YPG sier til Basnews at USA og gulfstatene er blitt enige om å etablere en arabisk armé i det området…

3 Likes

Skal vi tippe på at denne militære styrke, som skal finansieres og ledes av arabiske diktaturstater, skal ha som formål å fremme demokrati og menneskerettigheter i regionen? Dette er vel et nytt lavmål fra USA som såkalt forsvarer av den frie verden og av vestlige verdier. Men slik er det vel før siste fase av sammenbruddet inntreffer?

Hvordan vil Tyrkia reagere på en slik arabisk okkupasjon? Er okkupasjonen et forsøk på å opprette et Kurdistan i det skjulte, eller er det rett og slett slik at Saudi Arabia gjennomfører overtakelse av nye landområder som bla inneholder oljekilder som Tyrkia veldig gjerne vil ha kontroll over.

Saudi Arabia kan havne opp med en tofrontskrig både i Jemen og i Syria. Og i neste runde også krig direkte med Iran. I tillegg kan også Egypt og Sudan bli blandet inn i krigen. Dette er vel det man kaller for Pandoras Boks, når den åpnes er det ingen vei tilbake og alt havner i et selvforsterkende kaos. Det kan høres ut som det kan bli hundre år med krig i disse områder.

2 Likes

Finansieringen er godt i gang med tilsagn på flere titalls milliarder der Norge også har gitt flere milliarder. Til opplysning: De grå feltene på kartet er der de norske bistandspengene til Syria havner.

1 Like

Det er vel Pentagon / USA / Jødene som ikke vil innse at de har tapt krigen. Nå får de en virkelig motstander fordi Russland, Kina og India har inngått en militær-allianse som vil forsvare Syria. Dette kan bli stygt!