Nyheter MDTV Forum Om Doner

USA trener IS og IS-liknende styrker i Syria og kaller dem «demokratiske krefter»


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/02/usa-trener-is-og-is-liknende-styrker-i-syria-og-kaller-dem-demokratiske-krefter/

Det har lenge vært kjent at USA har latt IS-krigere slippe ut av posisjoner i Syria som de har vært i ferd med å tape, slik at de har kunnet omgruppere seg andre steder. BBC har avslørt en hemmelig avtale mellom USA og IS som lot hundrevis av IS-krigere og deres familier unnslippe fra Raqqa…


#2

En del syrere er klar over dette, og har dermed etablert "ISIS Hunters of the 5th Assault Corps of the Syrian Arab Army"
https://www.veteranstoday.com/2018/02/19/syrias-isis-hunters-reveal-details-of-us-deir-ezzor-attack-on-saa/


#3

Jeg har sagt det før: Når USA og Saudi Arabia kriger sammen i Midt-Østen (bla i Syria og Jemen) så er ikke det for å fremme demokrati og menneskerettigheter. Det siste Saudi Arabia ønsker seg er demokratiske naboland (og spesielt med sunni arabisk befolkning).

USA har en gammel avtale med Saudi Arabia som sier at USA militært skal beskytte Saudi familiens makt i Saudi Arabia mot at Saudi Arabia til gjengjeld selger all sin olje i dollar, at Saudi Arabia utvinner tilstrekkelig med olje (hverken for mye eller for lite), og at handelsoverskuddet fra dette oljesalg investeres i USA (bla i amerikanske statsobligasjoner). Selv i vår tid med fracking i USA er Saudi Arabias oljeutvinning fremdeles såpass stor at den kan påvirke/regulere verdensmarkedsprisen på olje. Og USA kommer ikke til å sette denne avtalen med Saudi familien på spill feks ved å støtte innføring av demokrati i Jemen og i andre naboland til Saudi Arabia (og det kan i disse tider være enkelt for Saudi Arabia å selge olje i kinesisk valuta hvis ikke USA støtter Saudi familiens interesser). For å opprettholde avtalen med Saudi familien blir USA tvunget til å støtte IS og deres krigføring (som støttes av Saudi Arabia) selv om USA egentlig skulle mislike å gjøre noe slikt.

Men så har vi altså jokeren Trump som kommer og setter igang en militær nedkjemping av IS bla i Mosul og Raqqa (det må vel ha vært et sjokk for Saudi Arabia?). Men på det nåværende tidspunkt er USA tilnærmet selvforsynt med olje pga fracking (og mer kommer når USA starter med offshore oljeutvinning). Dette gjør det vanskelig for Saudi Arabia å kunne straffe USA med feks en oljeblokade. Mulig at USAs okkupasjon av Øst-Syria vhja kurdere og jihadister er et nytt forsøk på å bygge oljegassrørledning fra Qatar via Syria og Tyrkia frem til Europa (for å utkonkurrere russisk gass og dermed også norsk gass i EU)?


#4

Nok et viktig spørsmål fra Pål. Går det ikke an å finne ut hva i helvete de norske spesialstyrkene driver på med i Syria?
Høyst sannsynlig trener de USA/Natos leiesoldater,men i vårt orwellske medialandskap er betalte Jihadister i Klassekampen også “opprørere”.Side 16-17 i Klassekampen av 21 februar 2018.
Men det stopper ikke der: avisa kjøper også Natopropaganda om at Russland omringes fra alle vinkler og derfor setter opp et rakettskjold for å forsvare seg.
Ikke nok med det: ifølge avisa hevder det norsk Forsvarsdepartementet "at skjoldet ikke er rettet mot Russland,men mot ballistiske missiler skutt ut fra land utenfor Europa."
Hvorfor er det ingen som skriver en lederartikkel i avisa om at dette er Orwell på steroider? Det er postmoderne science fiction.
Hvorfor etterlyse initiativ fra ungdommen når “venstresida” også driver med orwellsk språkoppvisning hver eneste dag?
Til glede for hvem?