Nyheter MDTV Forum Om Doner

USA: Tre av fire ønsker soldatene hjem fra Irak og Afghanistan

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/08/usa-tre-av-fire-onsker-soldatene-hjem-fra-irak-og-afghanistan/

Om lag tre fjerdedeler av USAs velgere ønsker at landet skal trekke troppene sine tilbake fra Irak og Afghanistan. Det går fram av ei meningsmåling som YouGov har gjennomført for Charles Koch Institute. Dette skriver The Hill. I undersøkelsen sa 44 prosent at de støtter en tilbaketrekning fra Irak veldig sterkt, mens 30 prosent sa…

5 Likes

Tre av fire av det amerikanske folket ønsker soldatene hjem, men alle i det militær-industrielle komplekset ønsker seg helt sikkert at de blir der. Fordi krigene i Irak og Afghanistan er akkurat den type kriger en privateid krigsvåpen-industri ønsker seg.

De er langsomme lavintensitets-kriger i militært svakere land hvor de selv kan bestemme omfanget av militær aktivitet og trusselbildet. Den amerikanske krigsvåpen-industrien har tjent mange hundre milliarder dollar hvert år de har pågått. Penger som går fra statsbudsjettet og mye av dem rett i lommene på de private eierne.

For USAs forsvars (angreps) budsjett er ikke transparent, og mange milliarder forsvinner hvert år og kan ikke gjøres rede for. Systematisk overfakturering er en av grunnene. Rumsfeld orienterte kongressen dagen før 9/11 om hvor langt etterforskningen av hvor 2300 milliarder dollar hadde forsvunnet i budsjettet. Etterforskerne hadde et kontor i Pentagon. Gjett hvor flyet, dronen eller raketten traff dagen etter.

Den globale storkapitalen med hovedsete i Washington DC og Wall Street bruker USAs krigsmaskin for sin globalisme kostnadsfritt, det er skattebetalerene i USA som betaler. Storkapitalen eier også det privatiserte helsevesenet med sykehus og pleiehjem hvor krigsinvalide amerikanske soldater behandles og pleies, og får i tillegg profitt fra dette som også også betales til storkapitalen over statsbudsjettet. Krig er det mest profitable av alt, og evige kriger er det en privateid krigsvåpen-industri vil ha.

3 Likes

Hadde det ikke vært kjekt om Trump trakk dem tilbake alle sammen? Det er jo storkapitalen som vil ha dem der. :wink:

3 Likes

Det har han allerede prøvd på og det vil koste han livet, derfor sa han adjø til verden på Twitter nå, han vet han blir skutt om noen dager som JFK.

TRUMP: “This May Be The Last Time You See Me For A While”

2 Likes

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.