Nyheter MDTV Forum Om Doner

– USA-støttet milits stjeler 140.000 fat syrisk olje i døgnet

Originalt publisert på https://steigan.no/2021/02/usa-stottet-milits-stjeler-140-000-fat-syrisk-olje-i-dognet/

Militære enheter fra de syriske demokratiske styrkene (SDF), som støttes av Washington, stjeler daglig 140.000 fat råolje fra oljefelt i Syrias nordøstlige provins Hasakah, ifølge en rapport som er sitert av nyhetsbyrået AlMasdarNews. Ghassan Halim Khalil, guvernør i Hasakah, kunngjorde dette i et intervju med den libanesiske avisa al-Akhbar 20. februar 2021, og la til…

2 Likes

Dette forklarer tankskiputslippet av råolje (ref. avisa Ha´aretz) som nå har forurenset strendene i det nordlige Israel og som “av nasjonale sikkerhetshensyn” er blitt lagt lokk på av israelske myndigheter. Akkurat så som råoljen som gjorde IS til “verdens rikeste terrororganisasjon” gikk via Tyrkia til det israelske oljeraffineriet (Bazan Group) i Haifabukten så fortsetter de notoriske tyvraddene bare med andre underkontraktører. Eller har IS, tidligere ISIS som onde tunger hevder egentlig står for det helt offisielle engelskspråklige navnet på Mossad: Israeli Secret Intelligence Services, bare byttet identitet? Det er vel mer sannsynlig enn usannsynlig.

Tenk litt logisk: i land som Syria og Irak skal det ha oppstått en fiendtlig terrororganisasjon som finansieres av oljeutvinning, når bare kartet viser umuligheten av å selge oljen til andre enn de som påstår seg å være terrororganisasjonens fiender og bekjempere! Før logikken videre til at USA ikke engang klarte å finne motorveien til Tyrkia der rundt 2000 tankvogner transporterte oljen for omlasting til Israel og ikke fant ut av pengetransaksjonene! Eller at USAs allierte og Israels venn og forbundsfelle Saudi Arabia med Qatar finansierte IS, fikk “tidenes største våpenleveranse” fra USA og sendte deler av den nettopp til IS!

Forbannet fint pakk, ikke sant? Men er det rart at man nå førsøker å forby logikk og faktisk har oppnådd det, i det minste når det gjelder journalister?

3 Likes

Hummer og kanari her.

For det første skipes store mengder russisk olje til Syria, bl.a. fra Novorossisk. Dette er stort sett raffinerte produkter, f.eks. jetfuel, bensin, diesel, fyringsolje.

For det andre går mye olje fra Nord-Syria og Irak til tyrkiske havner, delvis via rørledninger. Dette selges da overalt i Vesten, inkl. Israel.

For det tredje har jeg ikke sett dokumentasjon på at utslippet utenfor Israel er råolje. Mitt inntrykk er heller at det er rester fra tankspyling, iblandet oljesedimenter.

1 Like

Det er et faktum at Israel har funnet store oljereserver under okkupert Syrisk Golan, nok “til å gjøre Israel selvforsynt i årtier framover” og har gitt Genie Oil Company kontrakt på oljeutvinningen derfra. Blant mange andre så har Russland tidligere beskyldt Erdogans sønn for å være terrororganisasjonen IS sin “oljeminister” som sørget for å smugle oljen til Tyrkia. Financial Times rapporterte 23. august 2015 at kurderne nå forsynte Israel med to tredjedeler av Israels importolje, men unngikk det fine poenget at ISIS da kontrollerte Syrias største oljefelt og eksporterte oljen, altså hvor?! Uansett er dette olje som tilhører den syriske staten, altså et rent ran. Tidligere amerikansk diplomat Michael Springmann hevder at Oljen som USA stjeler i Syria (også?) nå går til Israel. Der finnes en rekke troverdige nettreff med samme resultat.

Nei, råolje er vanskelig å bevise uten troverdig kjemisk rapport, så hvilken tungolje dette er får ligge og er vel egentlig unødvendig som bevis siden bevisene for Israels tyveritokt allerede er der “i søkk og kav”. Men en indikasjon får man likevel i at israelske myndigheter har lagt lokk på saken.

Om du begynner å fiske i dette farvannet, får du “alle” de store energiselskapene, råvarehandlerne og finansinstitusjonene på kroken.

Ikke minst dem som sitter i London, Sveits og Moskva.

For eksempel henter Israel mye gass og olje fra Aserbaijan, noe som fysisk ikke er mulig uten russisk ( skip) eller tyrkisk ( rørledning) hjelp.

Slik sett ser man hvor pill råttent systemet er, og Israel er en aktør blant mange.

1 Like

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.