Nyheter MDTV Forum Om Doner

USA: Stort flertall mot krig mot Iran

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/06/usa-stort-flertall-mot-krig-mot-iran/

58 % av velgerne ønsker en ikke-militær tilnærming til Iran. Av Jason Ditz. Samtidig som USAs offisielle har nektet for at det var politikk innblandet i beslutningen om at USA ikke skulle angripe Iran på torsdag, så viste en ny meningsmåling fra Hill-HarrisX, gjennomført 22.–23. juni 2019, at et stort flertall av amerikanerne motsetter seg…

Det er godt å se at den amerikanske befolkningen er på høyde med Bush jr. intellektuelt, og at propaganda-krigen deres er i ferd med å bli et nytt Vietnam.

Så 67% av demokratene er på jakt etter en “ikke-militær mulighet”? Interessant. Spørs om det hadde vært tallene hvis Killary satt ved roret. Folk flest kan vel knapt peke ut Iran på en globus. Men vi får ta med de positive vibbene som er. Vi er jo litt sultefora på den slags. Nærmest ihelsvolten :wink:

1 Like

Mulig at mange i USA forstår at en krig med Iran kan få stor betydning for oljeprisen og for drivstoffprisen også i USA. Det har nå vært brann i et stort oljeraffineri i USA, og det ser ut som hele raffineriet vil bli stengt ned permanent. Dette vil føre til ekstra dyrt drivstoff i USA fremover og spesielt nå i feriesesongen som snart kommer. Det er nesten slik at man skulle tro at det her kan ha skjedd en sabotasjehandling ifbm konflikten med Iran (eller Venezuela).

Under finanskrisen ble oljeprisen omtrent syvdoblet (fra 20 dollar i år 2002 til 145 dollar i år 2008). Dette førte til at pumpeprisen i USA økte med 170%, altså en voldsom økning i et land hvor det bla er dårlig utbygd kollektivtrafikk. Mulig at flere av innbyggerne i USA fremdeles husker dette.

Under finanskrisen var det bla slik at mange i USA levde fra hånd til munn og hadde bare råd til å kjøpe kun mat og bensin (drivstoff). Det førte bla til at mange boliglån ble misligholdt. Flere begynte å arbeide 4 dager i uken istedenfor 5 dager i uken (og da 4 lange dager), dette gjorde at de reduserte sin bilkjøring fra 5 turer i uken til 4 turer i uken. Der det var mulig begynte folk å sykle istedenfor å kjøre bil. Hvis oljeprisen nå igjen går til himmels kan det samme muligens skje på nytt i USA (hvis USA feks nå blir tvunget til å importere mye drivstoff fra utlandet fra raffinerier som betaler verdensmarkedspris for oljen).

Norge er klar til å “krige” mot Iran, ifølge forsvarsminister Frank Bakke Jensen. Men de bruker ikke ordet krig, og heller ikke ordet “stabiliseringsoppdrag” som de brukte for å skjule Norges krig mot Afghanistan. Nei, nå skal vasallstaten Norge (og USA) sørge for at Iran følger internasjonal lov i Hormuz-stredet.

1 Like