Nyheter MDTV Forum Om Doner

USA sender to hangarskip til Sørkinahavet. Økt spenning rundt Taiwan

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/07/usa-sender-to-hangarskip-til-sorkinahavet-okt-spenning-rundt-taiwan/

Den militære spenninga mellom USA, Taiwan og Kina øker betraktelig. USA har gått til det uvanlige skrittet å sende to hangarskipsgrupper til Sørkinahavet. De er anført av USS Ronald Reagan, som er flaggskip i Carrier Strike Group 5 og USS Nimitz og dens Carrier Strike Group 11.I flåten til USS Ronald Reagan følger det med…

1 Like

Hangarskip er fullstendig verdiløse mot en fiende med de kapabilitetene som Kina har. På 80- tallet var det en strategi for USA å trekke alle hangarskip så langt tilbake at de ikke ble et mål for Sovjetunionen i tillfelle konflikt.
Disse flytende målskivene kan ikke brukes til annet enn invasjon av en demoralisert og mindreverdig fiende.

Krig har forandret seg etter introduksjonen av atomvåpen, det finnes ikke lenger grunnlag for å tvile på det. Atomvåpen har blitt brukt en eneste gang i en konflikt, og det var da bare et land hadde dem.
Etter at flere land fikk dem, har de ikke blitt brukt.
Nye former for krig har vokst frem, sannsynligvis pågrunn av effekten av atomvåpen.
Atomvåpen egner seg bare til strategisk avskrekking og eventuelt forsvar av eget territorium mot en overlegen fiende, offensiv bruk av atomvåpen er nok ingenting annet enn en våt drøm for krigshissere.
USA turte ikke å opprette en flyforbudssone over Syria, de turte ikke å gå millitært inn i Venezuela. De turte ikke en millitær konfrontasjon mot Iran, etter at Iran svarte resolutt på drapet av Suleimani.
Det er absolutt ingen grunn til å anta at USA har mage til å gå inn i en direkte millitær konfrontasjon med Kina, selv om det ved et uhell skulle oppstå en mindre trefning.

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.