Nyheter MDTV Forum Om Doner

USA ønsker å bryte i stykker Irak og skape en "sunnistat"

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/01/usa-onsker-a-bryte-i-stykker-irak-og-skape-en-sunnistat/

USA gir seg ikke. Etter å ha fått marsjordre fra parlamentet og regjeringa i Irak, har USA planer om å skape en USA-kontrollert utbryterstat i landet, et sunni-stan med utgangspunkt i Anbar-provinsen. Det er Middle East Eye som melder om dette. Avisa skriver: «Trengt inn i et hjørne og med raskt fallende innflytelse har USA…

5 Likes

Det høres ut som det ligger an til å bli et blodbad i Irak og i tilstøtende områder.
Det er uklart hvor grensene i dag går mellom de ulike folkegruppene. Og det vil bli konflikt om tilgangen til naturressurser (bla olje, vann og strøm) som i dag er felles for hele Irak. Hvordan vil Tyrkia og Iran reagere på at Kurdistan opprettes. Hvordan vil Iran reagere på å miste sin landeveis forbindelsen til Syria. Vil også Kuwait gå med i dragsuget. Kan det tenkes at Saudi Arabia vil prøve å grafse til seg noen områder.
Det kan bli en gjentakelse av oppsplittingen av Jugoslavia, men i en mye mer blodig utgave som også involverer hele Midt-Østen samt stormaktene.

Når USA først er i gang med å splitte opp land, hvilket land vil bli det neste? Syria er jo en mulig kandidat. Kanskje også Libanon. Mulig at Danmark mister Grønnland og at Norge mister Jan Mayen til USA? Kanskje er det på tide at også selve USA splittes opp?

1 Like

Jeg tror de militære vet mer enn gjøkene vi har i regjeringa.

For å få til dette må de fjerne Iran og Tyrkia fra sjakkbrettet. Og det kan de kun få til med mjuk makt. Både Iran og Tyrkia vil gå i mot dette og begge har for tiden militærmakt overlegen det USA og deres allierte har i regionen. Så lenge propapanda, indre uro og det økonomiske presset mot Iran ikke knekker de så går denne planen i vasken.

1 Like

Hva er forskjellen på en “sunnistat” og et “IS kalifat”?

USA kommer farlig nær til å beint frem si at de støtter et IS-kalifat for å splitte opp Irak - på samme vis som IS har hatt som intensjon å gjøre i både Irak og i Syria.

Hvem andre enn sunni jihadister har de tenkt seg skal styre en slik “sunnistat”? Mange mener at CIA og Pentagon skapte IS. Dette blir nærmest som en innrømmelse av det å regne. Man kan virkelig lure på om USA kjemper mot terror, eller for terror.

Jeg lurer på når tid USA har tenkt å respektere FN charteret om å ikke blande seg inn i suverene staters indre anliggender? Og når tid skal den norske regjering respektere FN charteret?

1 Like

Det er velkjent at de skapte IS og fortsetter å støtte de så lenge de gjør som dem sier. Det som er farlig er at IS kan plutselig gå egne veier. Men det er noe usa er villig å risikere. Men som sagt, de er rimelig sjakk matt i Midtøsten, noe iranske angrep viste oss.