Nyheter MDTV Forum Om Doner

USA med advarsel mot avtalen mellom Italia og Kina


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/03/usa-med-advarsel-mot-avtalen-mellom-italia-og-kina/

Kinas president Xi Jinping kommer til Italia 21. mars 2019. Han kommer til Roma der han skal besøke Colosseum og Capitolinerhøyden før han skal undertegne 50 kommersielle avtaler, og ikke minst et «memorandum of understanding» som innebærer at Italia skutter seg til «silkeveibeltet» eller Belt and Road Initiative (BRI), som det offisielt heter. President Xi…


#2

Hvordan fungerer egentlig den kinesiske Silkeveien (BRI) når det feks gjelder slikt som vekslingskurs mellom Italia og Kina? Kan man ved handel innenfor Silkeveibeltet opererer med en annen (justert) vekslingskurs feks mellom italiensk-euro og kinesisk yuan istedenfor å anvende standard vekslingskurs mellom euro og yuan? For Italia kan det uansett være bedre å samarbeide økonomisk med Kina enn med EU (Tyskland) og USA.

Det ser ut som de fleste store EU-land kanskje bortsett fra Tyskland på et eller annet vis sliter økonomisk. Man skulle tro at en stormakt som Frankrike ville ha gjort det bedre økonomisk innenfor EU (inkl for alle innbyggerne) og at man ikke hadde opplevd å få et opprør slik som De gule vestene. Storbritannia som har egen valuta og som har en ganske mektig sentralbank (som er ganske uavhengig av USA) burde kunne ha oppnådd mer skulle man tro, men landet opplevde altså at det ble flertall for Brexit. Både Frankrike og Storbritannia fungerer også som en slags sentralbank og sentralmakt for sine gamle kolonier. Det ser ut som EU er en tvangstrøye for alle land enten landene benytter seg av euro eller har egen valuta.

BNP pr innbygger i Europa: