Nyheter MDTV Forum Om Doner

USA kaprer medisinske forsyninger som var bestemt for deres "allierte"

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/04/usa-kaprer-medisinske-forsyninger-som-var-bestemt-for-deres-allierte/

Et fly med medisinske forsyninger fra Kina til Frankrike beregnet på å bekjempe koronaviruset ble omdirigert til USA. Amerikanerne betalte tre eller fire ganger så mye for lasten, sier Jean Rottner, som er leder for regionen Grand Est i Frankrike. Normandie hadde bestilt to millioner masker, «men vårt fly ble kapret,» sier man der. Rottner…

3 Likes

Det er vel den amerikanske mentaliteten som slår inn her. Alt kan kjøpes, alt kan selges bare prisen er høy nok og alt kan og bør det konkurreres om.
Ikke spesielt god dømmekraft i denne situasjonen.

2 Likes

Det er 3M som har forstått at om ikke de sender utstyret hjem til USA, i steden for å selge til høystbydende, så vil de bli straffet av amerikanske myndigheter på alle mulige vis.

Når vi ser hvordan andre land som Frankrike og Tyskland selv beslaglegger og legger ned eksportforbud, så klarer jeg ikke se hva feil amerikanerne gjør. At Kina støvsugde Vesten for masker mens de visste hvor falig Coronachan var, mens Vesten holdt på “bare en influensa”-memet, vil ikke Stegain et co. opplyse om heller.

3 Likes

Helt enig. Kina er lure og gjør neppe noe for noen de ikke kan forvente det dobbelte i retur fra!

Du mener kanskje at Erna eller europa ikke har den mentaliteten?

Samtidig har Frankrike selv kapret og beslaglagt en sending med medisinsk utstyr som skulle til Sverige, Italia og Spania. Det er vanskelig å ha sympati med Frankrike som nasjon i denne saken når de gjør akkurat det samme selv. Skjønt, helt det samme var det vel ikke, for de betalte neppe for utstyret de stjal fra sine EU-partnere. Så får man selv vurdere om det er bedre å stjele enn å overby. Uansett er det tydeligvis nye spilleregler på verdensmarkedet nå.

1 Like

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.