Nyheter MDTV Forum Om Doner

USA har begynt sitt ran av Syrias olje

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/11/usa-har-begynt-sitt-ran-av-syrias-olje/

I motsetning til sine forgjengere har president Donald Trump fortalt nøyaktig hva hensikten med å beholde amerikanske styrker i Syria er – det handler om olje. Ingen påskudd, ikke noe utenomsnakk, ingen humanitære begrunnelser. Ganske enkelt en erklæring om USAs bandittvirksomhet, USA ran av en sjølstendig nasjons ressurser. Russland utenriksminister Sergeij Lavrov kalte okkupasjonen av…

3 Likes

Det er ikke bare olje Trump stjeler, 50 tonn med syrisk gull ble også stjålet og fraktet over til USA!
Venstresiden og Rødt klager over at kurderne nok en gang ble sviktet, men når man snakker om sviket mot det syriske folk blir venstresiden og Rødt stille som mus.

4 Likes

Interessant, Johnny. Har du en link til kilden for dette med gullet?

2 Likes
2 Likes

Her er en link til;

Og for å være “litt vitenskapelig”, så tar jeg med en link fra EUs egen propaganda-side, der de benekter det amerikanske tyveriet:

Her er hovedsiden til sannhetsministeriet i EU;

1 Like

Takker så mye.
EU vs DISINFORMATION var en artig side. Verd et besøk. Dette er hva EU kaller DISPROOF: This is a recurring pro-Kremlin narrative about US support for terrorists that is presented entirely without evidence. The source quoted in this article is SANA, an official organ of the Syrian government, which regularly promotes the idea of cooperation between the US and jihadist forces.

Jeg sjekket for sikkerhets skyld disproof i ordboka. Joda det betydde motbevis. EU strever tydeligvis med å finne noe som motbeviser historien om gulltyveriet. I enden av alle de store bokstavene må de til slutt nøye seg med… en påstand. Det er ikke sant at USA har stjålet gull sier de.

We have previously debunked this story here, here, and here.

1 Like

Klassekampens store analytiske anstrengelser når det gjelder Syriakrigen var jo to helsider av Peter M.Johansen som tok sikte på å skrive USA ut av krigen. En krig som ble planlagt på USAs tenketanker på slutten av 1990-tallet.
Vi kan derfor ikke forvente at Klassekampen ser at USA plyndrer Syrias olje og gass på et tidspunkt når Syria er i desperat nød av hver dråpe olje selv. Plyndringen ruinerer et slitent Syria.
dagens meldinger går ut på at USA bygger flybase og andre baser i den syriske oljeregionen.
Når det gjelder forståelse av verdenspolitikken er det slik at Klassekampen henvender seg til Natos NUPI og Militæret og av den grunn kommer det ingen første- side med: USA ut av Syria!
Avisa er et statsorgan.

1 Like

At tyveriet ikke lenger er fordekt bak løyner er en forbedring vi kan glede oss over.
Demokratiet i USA kan da ta besluttninger basert på sant grunnlag.

2 Likes

Det gjør de allerede. Sannheten er at de tar krig på oppdrag.