Nyheter MDTV Forum Om Doner

USA fortsetter sin mislykte strategi i Syria

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/01/usa-fortsetter-sin-mislykte-strategi-i-syria/

USAs utenriksminister Rex Tillerson har erklært at USA vil opprette en ny styrke på 30.000 soldater i Syria. Dette gjøres for å fortsette politikken med å undergrave og dele opp Syria. Særlig ønsker USA å styrke sitt kurdiske protektorat i nordøst-Syria. Nå er argumentet også at dette skjer for å «motvirke Iran». På denne måten…

2 Likes

Ligger det an til splittelse mellom USA og Tyrkia? Og kan det tenkes at det er dette som Trump egentlig ønsker, dvs å splitte opp NATO? Det er ikke helt lett å bli klok på Trump.

USA vil opprette en ny styrke på 30.000 soldater. Da kan vi vel flire litt av General Lloyd Austin igjen.

Sikkert er det at USA ikke tar et tap for et tap og gir seg med det. Mens USA greit kunne drive keynesiansk militarisme på 1950-tallet, i økonomisk medgang og resten av verdens industri var i grus etter andre verdenskrig – sakker USA for tiden økonomisk og har en pen gjeld på over 20 billioner dollar. En kunne jo nesten like at USA graver et dypere hull for seg selv, var det ikke for for at feil folk alltid får svi for ledelsens dårlige valg, eller for at et haltende og sinna USA er farlige saker.