Nyheter MDTV Forum Om Doner

USA förlorar kriget mot Kubas internet


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/10/usa-forlorar-kriget-mot-kubas-internet/

Av Kajsa Ekis Ekman. Tror du att Kubas regering förbjuder internet? Du är inte ensam. Detta har nämligen svenska medier påstått i åratal. Senast SR:s Studio Ett i augusti, som rapporterar om att alla kubaner nu ska få gratis internet i sina mobiler, för att ”den kubanska regimen har insett att internet inte går att…


#2

“USA förlorar kriget mot Kubas internet”.

USA taper krigen mot Kubas Internet, men har den vanlige Internett-bruker tapt kampen mot USA? For USA baserte selskaper kontrollerer nå det det meste av Internet, Google, Facebook og de andre eierne av sosiale medier, eiere av plattformer, betalingssystemer, Internett utgaver av aviser og magasiner etc.

Internett skulle ha ytringsfrihet som sin første lov trodde mange da Internett startet, men nå etter snart 25 år er Internet-MSM like styrt som i den trykte pressen. Etter kort tid online er en vanlig bruker av søkemotorer og sosiale medier profilert skremmende nøyaktig. En hovedregel er at alt som lastes opp på nettet, blir der.

Politiske og seksuelle preferanser, kjøpekraft og kjøpevaner og andre trekk hos flere milliarder brukere blir registrert og kan feks brukes til å utforme politiske kampanjer, eller andre påvirkningskampanjer for å dra folkemeningen i en ønsket retning.

Google og Facebook sensurerer politiske oppfatninger, og vanskeliggjør tilgang til websiter som kritiserer den globale storkapitalen, som WSWS. Amazon gir cloud-tjenester til CIA, som var fødselshjelper til både Google og Facebook. Eiere av plattformer som Worldpress har begynt å stenge blogger fra alt venstre pressen. PayPal har begynt å utestenge alt media kanaler på YouTube.

Ingen anti-monopol lover og anti-kartell lover ser ut til å virke på de enorme selskapene Google og Facebook. En kunne ønske seg at det ble utviklet søkemotorer, plattformer og sosiale medier som ikke storkapitalen kan kjøpe opp og kontrollere. Men den globale storkapitalen styrer politikerne, og dikterer lovene som begrenser ytringsfriheten som de ønsker, og da er vi like langt.