Nyheter MDTV Forum Om Doner

USA bygger verdens største konsulat i irakisk Kurdistan

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/08/usa-bygger-verdens-storste-konsulat-i-irakisk-kurdistan/

Det er ikke bare i Syria at USA spiller det kurdiske kortet. Det gjør de også i Irak, og det har pågått siden Irakkrigen i 1991. Riktignok motsatte USA seg en folkeavstemning om uavhengighet for regionen i 2017, men det betyr ikke at USA vil gi slipp på sine posisjoner der. Tvert om. USA bygger…

2 Likes

Det er klart det må være verdens største, men de trenger det vel, hvis nå Eric Prince skal ta over Afganistan.

Et eget Kurdistan vil nok bli en mer stabil og mer USA vennlig statsdannelse enn mange andre land i Midt-Østen (inkl et IS-kalifat). Problemet med en slik nyoppdeling av Midt-Østen er at det vil føre til krig med bla Tyrkia, Iran, Irak og Syria.

På samme vis bygde de optimistisk verdens største ambassade/ okkupasjonshovedkvarter i Bagdad for et par år siden.“The Green Zone” var et område på 10 kvadratkilometer sentralt i byen, som landet kunne administreres fra i relativ sikkerhet, siden resten av landet var ‘no go zone’.

Apropos olje og diktat fra stormakter, Pepe Escobar skrev for et par dager siden om de fire kravene USA hadde til Iraks nye regjering, uansett hvem det måtte bli:

  • 30% av all olje i Irak bør være amerikansk-kontrollert – og det er opp til USA å gjøre hva de vil med den.

  • Washington må ha full tilgang til og kontroll over irakiske banker.

  • All handel og forretninger med Iran må opphøre nå.

  • Militsen Hashd al-Shaabi, kjent som Folkemobiliserings-enhetene (PMU), som var sentral i den seirende kampen mot Den islamske staten, må umiddelbart oppløses.

2 Likes

Det viser jo hva som blir ansett som vitalt. Olje, pengesystem, naboskap og selvforsvar.

1 Like