Nyheter MDTV Forum Om Doner

Ukrainsk TV-kanal stoppet visning av Oliver Stones dokumentar etter å ha blitt beskutt


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/07/ukrainsk-tv-kanal-stoppet-visning-av-oliver-stones-dokumentar-etter-a-ha-blitt-beskutt/

Den ukrainske TV-kanalen 112UA hadde planlagt å vise Oliver Stones dokumentar «Revealing Ukraine», men høyreekstreme demonstranter omringet TV-bygningen og ansatte i kringkastingen mottok en rekke trusler. Det som imidlertid ble utslagsgivende var at TV-bygningen ble beskutt med et prosjektil, antakelig fra en granatkaster. Dette melder 112UA. Ehor Benkendorf, som er direktør for TV-kanalen, applerte til…


#2

Ukraina fortsette å følge Israels eksempel. En røverstat.


#3

Ukraina er dypt smittet med den verste form for radikal nasjonalisme, som kan bli veldig farlig.


#4

Det interessante er filmens hovedrolle, Medvedchuk. Prorussisk politiker med nære forbindelser til pres Putin og hans statsminister Medvedev. Hører med til historien at den samme Medvedchuk, som også er en meget rik forretningsmann, kontrollerer tvselskapet som skulle sende programmet om han selv.


#5

Er du russer? For min del virker det som at Ukrainere støttet Majdan fordi de trodde at Vesten ville gjøre dem rike igjen.

Nå som dette ikke skjedde og de ble fattigere, så er skuffelsen stor, og det har heller ikke øket oppslutningen for nasjonalistene som var sjokktropper under kuppet.


#6

Stedfortreder for Verkhovna rada i Ukraina, samt den tidligere lederen av “Høyre Sektor” Dmitry Yarosh støttet angriperne.
Han anbefalte pensjonering før journalister som jobber med “fiendens kanaler”, og antydet også at de kunne møte
fysiske represalier.
Han anbefalte også å “stenge halsen” for de som viktig ytringsfriheten og som er opptatt av brudd på menneskerettighetene.


#7

Hvilken dokumentasjon har du på at Yarosh støttet angrepet på 112.UA TV channel?


#8

Runeulv: reallønna til Ukrainere har faktisk hatt en positiv utvikling (bortsett fra minstepensjonister). Forøvrig har du helt rett i at oppslutningen om Pravy Sektor og Svoboda (nasjonalister i Ukraina har hatt en tilbakegang i oppslutning. Årsaken er primært at landet nå får en regjering kjemisk fri for oligark-påvirkning og en reell kamp mot korrupsjon, spesielt politisk korrupsjon.


#9

Medvedchuk er en av Ukrainas rikeste oligarker. Og Putin er faktisk gudfar til et av hans barn. I Ukraina arbeider han for å skaffe seg et monopolitisk herredømme over TV-kanalene. Øvrige eiere av TV-kanaler som også er oligarker, vurderer å selge til Medvedchuk. På den måten vil oligarkene forsøke å sikre pro-russisk oppslutning, da de har mye å tjene på at Ukraina blir innlemmet i Russisk økonomisk sfære. Det er dette Ukrainere reagerer på. At raketten ble avfyrt mot 112.UA TV channel nå er nettopp for å reagere mot landsforræderen Medvedchuk og fordi folket ønsker et fritt mediemarked uten styring av det udemokratiske oligarkiet.


#10

Om de ikke hadde klart å få til en liten vekst igjen, gitt at de har den best utdannede befolkningen av alle fattige land, og når de har sendt millioner av arbeidsføre til Polen og andre Vestlige land eller Russland, så hadde de vært inkompetene av en annen verden.

Det er det ingen bortsett fra deg som tror. Mulig det er bedre enn før, men at Ukraina skal være kjemisk renset for korrupsjon bare fordi en ny er valgt inn, er ikke veldig sannsynlig.


#11

“kjemisk fritt” var er nok å ta litt hardt, men oligarkene er nå litt panisk i forhold til hvilke MP’s de kan få i sin parlamentsportefølge. Og - hvis partiet “Folkets tjener” sikrer seg en koalisjon med et annet reform vennlig parti, vil det definitivt bli ryddet opp. Men det vi kan glede oss over, er jo at den demokratiske utviklingen, vekk fra Russisk kontroll, gir gode resultater for folket.


#12

Ukraine on Fire, The Real Story, full documentary by Oliver Stone Original English version!


#13

Hva skjer, ABC nyheter linker til steigan.no helt nederst i artikkelen! :slight_smile:


#14

Og når den typen helt sinnsvake korrupsjonen slutter, så er det neste nivå som vil kjpøes, så Oligarkene må bort.


#15

Heldigvis er ikke oligarkiet lenger så sterkt i Ukraina, som i Russland. Det viser jo tross alt at demokrati fungerer


#16

Makan til tullprat, det amerikanske demokratiet ble etablert for å beskytte den rike eliten mot folket, og denne type demokrati har spredd seg til de fleste vestlige land, inkludert Norge!


#17

Thomas Vermes - selvfølgelig.


#18

Det er resulatet av å være en kriminell enhet. Indre oppløsning.


#19

Hvor har du vokst opp, da? Samfunnskunnskap var tydeligvis ikke ditt favoritt-fag!


#20

Nei, Noam Chomsky