Nyheter MDTV Forum Om Doner

Ukraina og trusselen fra de fascistiske gruppene

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/06/ukraina-og-trusselen-fra-de-fascistiske-gruppene/

Vestlige medier, og blant dem de norske, omtaler nesten aldri den aggressive høyreekstremismen i Ukraina. Og blir den omtalt, blir den stort sett bagatellisert. Vi noterer oss derfor at magasinet Newsweek skriver at Ukraina er truet av høyreekstremismen. Newsweek skriver at Ukraina har et økende problem med høyreekstremister, og viser til en rapport fra Freedom…

3 Likes

Steigan: er du døv eller blind? Gjennom mange kommentarer har jeg forsøkt å informere deg om fascisme i Ukraina, men du leser tydeligvis ikke kommentarer til dine egne artikler. Å sitere vestlige medier gjennom å “sakse halve setninger” er ikke spesielt informativt fra din side. Dessuten å skrive om et land/samfunn du overhodet ikke kjenner, er heller ikke spesielt informativt. Så hvorfor driver du med bevisste løgner om Ukraina? Hvorfor være rævslikker til diktatoren/imperialismen? i Moskva. Men hvis du synes det er så morsomt å spre løgner, så får du jo bare fortsette med det. Men menigheten din økes ikke med slik journalistikk! Men hvis du eropptatt av rettferdighet og menneskerettigheter, så burde du begynne å sette deg inn i hva som skjer i Russland. Der har du en reell fascisme. Der har du knebming av pressen. Der sitter det 71 ukrainere som politiske fanger. Der blir brysomme journalister drept. Og i Tsjetsnia myrdet Putin ca 200.000 som nyansatt president. Og Russland er det eneste land som harhærtatt og anektert andre lands områder siden 2. verdenskrig (som Sovjet startet sammen med Hitler). Kanskje du også burde bekymre deg over dette regimet, som er den største trussel mot verdensfreden i dag (om ikke Trump går helt amok).

Det er klart det finnes fascisme i Ukraina. Det er ikke rart. Det er mye rarere at fascismen står sterkere og sterkere i vestlige land. Sverigedemokratene, som har sitt opphav i nazi-aktig ekstremistland, bortforklarer sitt fascistiske opphav bare i den grad det er nødvendig. Til neste valg går de over 20 prosent og blir garantert et av landets 3 største partier - og kanskje det største.

Flere land har opplevd det samme, fra demokratiets vugge Hellas til opplysningstidens fyrtårn Frankrike. De kan pynte seg med vakre ord, men i bunn og grunn er det fascisme i forkledning, en moderne fascisme, for historien gjentar seg jo ikke helt, må vite. Dette vet Steigan godt. Men han kan forklare det med elitens ignoranse og markedskreftenes spill, og at folk derfor har har utviklet en ektefølt fortvilelse over tingenes tilstand. Sosialdemokratiets desimering forklarer han med at de har solgt seg til globaliseringens apostler. Og alt dette kunne vi i og for seg sittet ved et kafébord og snakket om og vært fullstendig enige. Vi ville -håper jeg da- være enige om at det er mye mer fruktbart å forstå, enn å demonisere by guts. Dét er en strategi som er viktig å ha i krig. Men nå sitter vi her på kaféen, nå er vi er på bloggen eller nettstedet. Nå må vi prøve å forstå dette her, tenke selv og komme videre. Tenker jeg da.

Men jeg blir forbløffet over at Steigan ser ut til å være i krig. Fascismen i Ukraina er ikke noe reflektere over. Det er et faktum. Fascismen i Ukraina er som en slags nisse eller djevel, et troll, og han prøver så godt han kan å skygge for lyset. For da kan trollet sprekke? Og fascismen i Ukraina vise seg som noe litt annet enn det RT vil ha oss til å tro? Vel, jeg tror ikke han er så kalkulerende. Jeg tror han mener det han sakser og sier.

Det er legitimt å hate vestens hykleri. Mildt sagt!! Ikke misforstå meg!

Men som du sier selv, Olaf - det er ganske merkelig å være vitne til at et menneske kan være så bombastisk sikker på tilstanden i et samfunn han aldri har satt sine bein i. Kina besøkte han tross alt. Albania også.

1 Like