Nyheter MDTV Forum Om Doner

Tyskland: USA i strupen på landet på grunn av russisk gass


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/05/tyskland-usa-i-strupen-pa-landet-pa-grunn-av-russisk-gass/

Her er Natos andre store juniorpartner truet av imperiet, USA. Fra før er USA i strupen Tyrkia fordi de skal kjøpe det russiske luftforsvarssystemet S-400. Mike Pompeo i Center for Policy Studies i London:«Russland vil ha Nord Stream 2 til å bruke energi for å få innflytelse over Europa. Vi kan ikke tillate dette», Tyskland…


#2

Eller kanskje USA har rabies?


#3

For hvert kraftverk som leverer pålitelig energi som stenges, som atom, kull, og gasskraftverk , stiger prisen på den tilgjengelige strømmen. Akkurat som spekulantene vil, for på kraftbørsene kan de kjøpe energi når den er billig, og selge den når prisen er høy, som når det blir stor etterspørsel etter strøm.

Ikke rart at storkapitalens lobbyister kaster penger etter alle miljøorganisasjoner, partier og bevegelser som påvirker opinionen til å tro at å stenge kraftverk er bra for miljøet. Pengene som skal brukes til de enorme vindturbinparkene skulle heller ha blitt brukt til å oppgradere eksisterende kraftverk, og til subsidiering av etterisolering, dobbeltisolering av nye hus og varmepumper.


#4

Vestmaktene har alltid vært bekymret for at Tyskland og Russland skal komme sammen. Med Tysklands industri-knowhow og ledende teknologi, og Russlands enorme naturressurser og befolkning med produksjonskapasitet og teknologisk kompetanse, vil de sammen utgjøre en økonomisk stormakt. Og USAs hegemoni i Europa og Eurasia er over. Ikke rart de vil gå langt for å prøve å stoppe dette.


#5

Nå er det en viss forhistorie sist gang Tyskland og Russland “samarbeidet” rett før 2. verdenskrig. Da er det jo bare å håpe at historien ikke gjentar seg :slight_smile:

En ting som jeg ikke kan se diskuteres mye her til lands men er på agendaen særlig i de østeuropeiske landene er hvor mye makt dette vil gi Tyskland innad i EU. De blir rett og slett en “energisentral” for videre distribusjon utover i EU og kan erstatte den gassen som i dag kommer gjennom Ukraina mm. Gass kommer fra nord (Norge), vest (Nederland) og øst (Russland) i mengder potensielt langt større enn de bruker selv. De har også en egenproduksjon på rundt 20 milliarder m2 årlig (men synkende) og Europas største gasslagringskapasitet med det samme tallet, 20 milliarder m2.

Bildet sier vel sitt om dette…