Nyheter MDTV Forum Om Doner

Tyskland forbereder strømrasjonering som norm

Originalt publisert på https://steigan.no/2021/02/tyskland-forbereder-stromrasjonering-som-norm/

Det står ikke bra til i Europas industrielle lokomotiv, Tyskland. Landet er i ei energikrise på grunn av den politikken som kalles Die Energiewende. Det er problemer med å skaffe nok strøm til alle og Tyskland har flere ganger vært på randen av ødeleggende blackout. Ei gruppe i det tyske økonomidepartementet har derfor utarbeidet et…

3 Likes

De globale klimagassutslippene gikk vel ned med ca 7,7 prosent i fjor, og FN/WEF har vedtatt at det skal være minst 7 prosent årlig nedgang frem mot 2030.

For å klare dette må forbruket ned. Forbruket av alt – alle varer og tjenester, inkludert strøm.

Dette er MDG politikk på sitt beste.

1 Like

“Following Fukushima, Germany has permanently shut down eight of its 17 reactors and pledged to close the rest by the end of 2022”. Wikipedia.

“26 January 2019, a group of federal and state leaders as well as industry representatives, environmentalists, and scientists made an agreement to close all 84 coal plants in the country by 2038. The move is projected to cost €40 billion in compensation alone to closed businesses”. Wikipedia.

Alle atomkraftverkene stengt permanent ned fra 2022, og alle 84 kullkraftverk innen 2038. Sikre pålitelige kraftverk som gir billig strøm skal byttes ut med upålitelig og utilstrekkelig vindkraft. Dette må føre til at prisen på strøm vil stige kraftig, akkurat som kraftspekulantene på kraftbørsene vil.

Siden norske husholdninger nå er tilknyttet dette markedet med ACER, må de betale europeiske markedspriser, og markedspriser betyr at det ikke er noen øvre grense for hvor høy prisen kan bli, for kapitalen vil ikke ha reguleringer.

Er det strømregninger som også norsk lavere middelklasse får problemer med å betale som må til for å få folk til å forstå at vi må ut av EØS/EU, kople ifra kablene til kontinentet, og at EØS/EU politikerne må ut av Stortinget?

2 Likes

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.