Nyheter MDTV Forum Om Doner

Tyskland: dobbelt ørefik til storkoalisjonen

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/09/tyskland-dobbelt-orefik-til-storkoalisjonen/

Landdagsvalgene i de tyske delstatene Brandenburg og Sachsen ble akkurat det jordskredet som meningsmålingene tydet på, og som vi skrev om her. Det ble faktisk en enda større tilbakegang for sosialdemokratene og en enda større framgang for AfD enn det de siste målingene viste. Magasinet Der Spiegel skriver at «det ble et sjokk, men ikke…

2 Likes

Video om valget.

1 Like

Skal vi tro at mange tyskere i realiteten lengter til en “sterk mann” som kan ordne opp. Disse dukker jo opp som paddehatter i europeisk politikk nå, men foreløpig ikke i Tyskland. Salvini er den siste ut.

At tyskerne er nervøse kan man ikke klandre dem for: En giftig miks av problemer med fremmedkulturell innvandring, en økonomisk resesjon (eller verre) på trappene, en internsplittelse mellom øst og vest, et historisk (etter krigen) dårlig forhold til USA, en leder som er “lame duck” og med ingen tilsynelatende dyktige lederkandidater i sikte, et uavklart hat-elsk-forhold til Russland hvor INF-avtalen er lagt død og tiltagende uro i Midtøsten. Brexit kan vel nevnes også.

På toppen av det hele ser det ut for at mange tyskere til og med er leie av “die Energiewende” hvor vindmøllene har en framtredende plass bokstavelig talt, og som koster flesk for den javne tysker og industri.
Det er spennende tider vi har i møte. Kanskje for spennende.

1 Like

For vi som mener det er et folkemord, fru Merkel og venner holder på med, så blir det en eufemisme å kalle det “velkommenkulturen”, spesielt siden Merkel med venner også putter regimekritikere i fengsel, i tillegg til all den outsourcede undertrykkingen alle vestlige regimer holder på med, som også tyskerene får sin del av.

3 Likes