Nyheter MDTV Forum Om Doner

Tyrkias offensiv bringer Hellas og Egypt nærmere hverandre

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/07/tyrkias-offensiv-bringer-hellas-og-egypt-naermere-hverandre/

Den greske marinen er i høy beredskap etter at tyrkiske skip har begynt seismiske undersøkelser etter gass og olje i omstridte havområder nær Kypros. Det greske utenriksdepartementet har forlangt at Tyrkia innstiller denne virksomheten, noe som ikke har hatt noen innvirkning på Ankara. Den tyske avisa Bild hevder at Angela Merkel har grepet inn og…

1 Like

Besøkte engang den greske klubben i Kairo. En litt nedslitt resturant med tegn på fordums storhet fra før Nasser kastet ut grekerne fra Egypt. Da hadde de bodd der i 2000 år og ikke vist noen vilje til å integrere seg. Ca 60 000 måtte dra

Det som imidlertid er sikkert er at fjorten Mig-29 og Su-24 kampfly ble overført fra Russland til Libya i mai og brukes aktivt. Minst et russisk Il-76 transportfly ble observert under innflyging til Sirte i juni. Russerne har forsøkt å benekte det hele og sier at observasjonene dreide seg om restaurerte libyske kampfly. Problemet er at Libya aldri har opererert Mig-29. Hvem som nå flyr disse kampflyene er et ubesvart spørsmål, men det er tvilsomt at det er LNA-mlitsen etter som det tar flere år å trene en pilot. Etter all sannsynlighet er det russiske piloter bak spakene.

Har du noen kilder på dette??

En oppsummering:

Hm. Hva tror du de skal brukes til? Beskytte seg mot norske bombefly??

Flyene har allerede blitt brukt i en rekke angrep av general Haftars LNA. Et forsvarsel kom noen dager etter at de første flyene ble mottatt i midten av mai:

“You are about to see the largest aerial campaign in Libyan history in the coming hours,” Haftar’s air force chief Saqr al-Jaroushi said in a statement.

https://www.middleeasteye.net/news/haftar-begin-air-strikes-against-turkey-targets-libya

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.