Nyheter MDTV Forum Om Doner

Tyrkia spiller høyt spill i Syria – og er nødt til å tape

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/02/tyrkia-spiller-hoyt-spill-i-syria-og-er-nodt-til-a-tape/

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har truet Syria med krig hvis ikke Syria stanser offensiven mot terroristene i Syria. Den tyrkiske hæren har også sendt inn forsterkninger til terroristene for å hindre at deres befestninger i Idlib skal klappe sammen. 10. februar 2020 hevdet det tyrkiske forsvarsdepartementet at tyrkiske styrker hadde angrepet 115 mål i…

5 Likes

Han kan rett og slett ikke lites på.

2 Likes

Tyrkiet fører krig mod Syrien, mens Rusland yder luftstøtte til Syrien, og samtidig er allieret med Tyrkiet, idet Rusland har en illusion om, at det kan drive en kile ind mellem Tyrkiet og Nato.
Nu støtter USA/Nato fuldt ud Tyrkiet og dets islamiske terrorgrupper i Syrien. Og Tyrkiet agerer, som det gør i Syrien, fordi det ved, at det har Nato i ryggen.
Det er svært at få øje på perspektivet i Rusland´s strategiske dobbeltspil i Syrien.

2 Likes

Det er jo et stort spørsmål hvorfor Tyrkia velger denne veien da. For ja, det virker åpenbart at Tyrkia vil tape slag der, og en skulle tro at Tyrkia nå ville ha en god del å vinne på fred med Syria. På meg virker det klønete, overflatisk sett.

Tyrkia kunne jo lett få et fint sete sammen med Russland, Iran, Irak, Syria, Kina etc. Altså bli en aktør for fred og samarbeid i Eur-Asia i ånden til ’ett belte én vei’, og med i tilknytta samarbeids-mekanismer for økonomi og sikkerhet, til dømes SCO og EAEU.

Politisk har Erdogan erklært støtte til Syrias suverenitet flere ganger. Både i felleserklæringer med Iran og Russland og i felleserklæring med Russland, Frankrike og Tyskland. Dette er altså falskt.

Det er konflikt mellom Tyrkia og USA (og medkriminelle) særlig etter vestlige kuppforsøket mot Tyrkia i 2016, og siden vestens opprettelse av PKK-tilknytta kurdisk statelet på grensa til Tyrkia. Er ikke dette viktig for Tyrkia?

Det er i alle fall klart at Tyrkia likevel ikke vil velge side for fred, samarbeid, suverenitet og folkeretten. Slik som østen foreslår. Tyrkia vil heller spille en rolle for egne interesser i vaken av destabiliseringen av Syria sammen med vesten. Altså en fri posisjon i forholdet øst-vest, og for øking av kontrollert landområde. Dette med støtte til islamistiske terrorgrupper, da vil jeg anta i samråd med Muslimske brorskap og kanskje med de største dynastier for wahhabi-bevegelsen, slik som ætten Saud.

Fremste argumentet for tyrkisk kontroll over disse områdene sammen med al Qaida terroristene, gitt i vestlige propaganda-kanaler, går først og fremst på ’å hindre flere flyktninger’. Dette er ulogisk da hardere kamper om syriske landområder tvert om lager fler flyktninger. Vesten og Tyrkia skulle aldri ha støttet terroristene her, og beste vei for å hindre fler flyktninger er å fjerne disse terroristene så fort og elegant som mulig. Tyrkias brudd med avtalene i Sotsji og Astana, og brudd med erklæringene om Syrias suverenitet er i sannhet en innsats for mer skade på Syria og deres folk; dermed fler flyktninger. Stikk imot hva propaganda forsøker å overbevise publikum.

En mellom-posisjon er altså ikke særlig fruktbar og et taps-prosjekt for Tyrkia. Så langt ser det ut som tyrkiske forsyningene til terroristene blir bombet i stykker, som forventet. Dette er jo kostbart for Tyrkia.

Skal Tyrkia snu dette er det stor-krig som gjelder, med støtte av USA-NATO, Saudi Arabia og Israel. En storkrig mot Syria, støttet av Iran og Russland (+ antakeligvis Irak og Kina) kan lett bli en kjempe-katastrofe for Tyrkia selv. Det vet antakelig Erdogan og Tyrkia også.

Tyrkias angrep på Syria utsetter også Syrias arbeid for å ta tilbake områdene øst for Eufrat fra USA og ‘Kurdistan’.

Jeg tror og håper hva vi ser er siste forsøk for Tyrkia å vinne land, en geopolitisk bløff, og at Tyrkia snart flip-flopper tilbake.

1 Like

Jeg tror ikke Tyrkias syria politikk handler om egen vinning nødvendigvis. Jeg tror den er en arm av USA sin plan for regionen. Hvorfor de spiller denne dobbeltrollen og samtidig blir utsatt for trusler om sanksjoner og statskupp av sine såkalte allierte er jo helt forbausende. Det er noe som mangler her, noe viktig brikke for å forstå denne situasjonen.

Uansett da, så er resultatet det samme. Tyrkia hjelper opprørerne og gjør sitt beste for at Syria ikke skal vinne tilbake sine områder og skape stabilitet i de områdene nære grensen til Tyrkia. Som jeg har sagt tidligere, så tror jeg deres evner til å føre denne krigen er allerede som en visnet blomst, så jeg forventer kort tid før Syria og deres allierte kommer seirende ut.

2 Likes

Tyrkiske venner av meg sa at Erdogan vil ha et nytt Ottomansk rike med ham sittende som regent. Det andre de hele tiden gjentar er at Erdogan bruker terroristene til å krige mot Kurderne. De på sin side har støtte av sionistene både i form av midler og våpen.
Det hele er et skittent spill der de involverte partene bruker hverandre. USA og Israel bruker Kurderne samtidig som de bruker terroristene mot hverandre for å holde Syria destabilisert så de kan fortsette å stjele olje fra Syria. Erdogan støtter terroristene fordi han vil ha Kurderne tilintetgjort.
Er ikke det merkelig at ingen av partene krysser grensa til verken Tyrkia eller Israel annet enn for å få medisinsk hjelp? Kampene holder seg på Syrisk side uansett hva som skjer. Det alene gjør at jeg tar mine Tyrkiske venner på alvor.

1 Like

Målsettinger

Russland $4 trillion
“Greater Russia”

USA $20 trillion
“Greater America”

Israel $300 billion
“Greater israel”

Kina $25 trillion
“Greater China”

Tyrkia $2 trillion
“Greater Turkey”

Ifølge steigan.no er det (Gernsey eller noe sånt) som truer verden