Nyheter MDTV Forum Om Doner

Tyrkia og USA enige om en "sikkerhetssone" i Syria til sterke protester fra Damaskus


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/08/tyrkia-og-usa-enige-om-en-sikkerhetssone-i-syria-til-sterke-protester-fra-damaskus/

De to maktene som har gjort mest for å føre den åtte år lange krigen mot Syria, USA og Tyrkia, har nå blitt enige om å opprette en såkalt «sikkerhetssone» i det nordlige Syria. USA og Tyrkia har vært på konfrontasjonskurs lenge fordi USA støtter SDF-styrkene som Tyrkia ser på som en forlenget arm til…


#2

Retorikken skjemmer ingen. Og “krig”, “invasjon”, “okkupering” osv. høres så fælt ut. Djevelskapen blir så mye lettere å svelge også for naive norske politikere når man kaller det noe annet. Viser til talen av vinner av Nobels litteraturpris 2005:

“You have to hand it to America. It has exercised a quite clinical manipulation of power worldwide while masquerading as a force for universal good. It’s a brilliant, even witty, highly successful act of hypnosis.” (Harold Pinter, Nobel Lecture 2005)


#3

Den talen var et av få høydepunkt i TV-mediets historie. Og det til og med midt i en seremoni designet til å forsterke vår selvoppfatning.