Nyheter MDTV Forum Om Doner

Tyrkia: Nekter å følge USA-diktat. Kjøper olje og gass fra Iran

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/09/tyrkia-nekter-a-folge-usa-diktat-kjoper-olje-og-gass-fra-iran/

Av Knut Lindtner. Tyrkia er formelt fortsatt Nato-medlem, men i praksis har de for lengst forlatt alliansen. Denne meldingen forteller om et opprør mot USA-diktat og en vilje til selv å bestemme sin egen handels/militær- og utenriks-politikk. Men de har overlatt til USA og de andre Nato-landene å kaste dem ut av organisasjonen. Dermed fungerer…

3 Likes

Det er det jeg sier, Erdogan er noe for seg selv.
Sibel Edmonds gjorde en dyp-studie av Erdogan’s Tyrkia for noen år siden, og det gjorde meg trygg på at fyren hadde en annen agenda, enn de som hadde styrt før.
Det virker som om han ønsker å bruke islam til å bygge et moderne Tyrkia - på en måte. Gjennom å ta vare på de beste delene av islams lære - slik som finansiering-systemet. Det er mulig jeg ser syner, men jeg ser konturene av et slags kurdistan begynne å tegne seg i hans manøvre i nord-Syria. Hans endelige løsning er ikke utryddelse, men passivisering. Tipper jeg.

2 Likes

Jeg kan forstå hvorfor du tror det og det er noe i det faktisk men det ligger dog mer bak. Han har et ønske om å utvide Tyrkia og bli en stormakt. Innad er det alt annet enn dans på roser. Han er på sett og vis en diktator som ikke skyr seg for å støtte terrorister. Tyrkere jeg kjenner er bekymret for Tyrkias fremtid pga. nettopp det. Det de sier er så hardt som at han ønsker et nytt Ottomansk rike med ham som leder. Jeg brukte å smile av det for det virket overdrevet på meg. Nå i ettertid, å ha fulgt mer med det han gjør skjemmes jeg av å ha forkastet bekymringene. Jeg gjorde samme feil da jeg for mange år siden forsikret klassen min om at FrP aldri vil bli et regjeringsparti. Dersom jeg hadde visst at de er skapsionister ville jeg vært langt mer forsiktig i min uttale.
Så, til de kjære gamle elevene mine: Beklager mine kjære, jeg tok feil. Jeg var naiv og godtroende.

Han er en slu rev og spiller på både velgere og andre makter. Jeg er imidlertid ganske sikker på at Trump er en alt for upålitelig alliert for Erdogans smak. Trump er bare en eiedomsspekulant som har uttalt at det ikke spiller noen rolle hvordan det går med USA når han er ute. Erdogan har garantert ikke det samme synet på Tyrkia.

Personlig syens jeg det tok altfor lang tid. Å komme i regjering, er den sikreste måten å avsløre seg på.

Sant nok, på begge punkter