Nyheter MDTV Forum Om Doner

Tyrkia kjøper russiske S-400-missiler. Forholdet til USA forverres.

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/08/tyrkia-kjoper-russiske-s-400-missiler-forholdet-til-usa-forverres/

Det er nå klart at Tyrkia kjøper det avanserte S-400 missilsystemet fra Russland og at det vil bli levert i 2019, skriver den tyrkiske avisa Hurriyetdaily. Forhandlingene om dette har pågått en stund, og Tyrkia har alt betalt et forskudd på kjøpesummen på 2,5 milliarder dollar. USA har prøvd å hindre denne våpenkontrakten i å…

3 Likes

Dette er vel i praksis det samme som å sende inn en avskjedssøknad til NATO?

  • Og gjør det kanskje enda mer sannsynlig at Tyrkia melder seg inn i Shanghai Corporation Organization (SCO). Tyrkia har takket ja til vervet som leder av SCOs energiklubb, uten å være medlem, det sier også litt om hvor mye SCO ønsker seg Tyrkia som medlem.
1 Like

Tyrkia er medlem i NATO. Hvis de kjøper S-400 missiler, får ikke NATO lett tilgang til hele teknologien bak disse missilene da?

Jo, de får muligheten til å teste missilene, kjenne deres svakheter og styrker. Jeg tror det hele er et spill for galleriet, eller “Gale-riet” hvis du forstår, slik at Russland skal bli lurt. Det tjener NATO på. Hvem har tenkt på dette ?

Det var som Jan Hårstad skrev: “Hvis ikke du kjenner motstanderen, er du dømt til å tape”

Kan det ikke dette være en taktikk i dette ?

Med salet av S-400 utstyrer president Putin sin presidentkollega Erdogan med våpen som Russland alt har i Syria.

Her på steigan.no nemnde eg S-400 - kontrakten i eit innlegg 16. juni: https://steigan.no/2018/06/saka-har-ikkje-to-sider-det-er-to-sider-som-ser-pa-saka/

“Russland brukar ikkje dei avanserte S-400 – rakettane mot israelsk fly som bombar militære mål i Syria. S-400 er i dag det beste – eller eit av dei beste – bakke til luft rakettsystema. Russland kunne, med folkeretten i ryggen, ha skoti ned nokre av dei israelske flya da dei kom inn i syrisk luftrom. Da hadde Russland beskytta den lovlege regjeringa i Syria. Kanskje hadde Putin med det same bremsa litt på den israelske lysten på fleire flyåtak mot nabolandet?”

Summen av dette er kanskje at Putin styrkar Russland sin allianse med Tyrkia ved å selje S-400 til Tyrkia, samtidig som han steller pent med relasjonane til Israel ved å ikkje bruke Russlands eigne S-400 til å forsvare Syria mot flyåtak frå Israel?

Og sett frå amerikansk synsvinkel må vel dette vere enda ei stadfesting av at USA si stilling i Midtausten er på nedtur.

1 Like