Nyheter MDTV Forum Om Doner

Tyrkia hevder de vet hvordan og når Khashoggi ble drept


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/10/tyrkia-hevder-de-vet-hvordan-og-nar-khashoggi-ble-drept/

Den makabre saka med den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ruller videre. Han gikk inn på det saudiarabiske konsulatet 2. oktober 2018 og har siden ikke blitt sett. Nå sier tyrkisk etterretning at de har lydopptak av hva som skjedde med Khashoggi inne i konsulatet. De hadde nemlig for lengst lagt skjult avlyttingsutstyr i bygningen. Lydopptakene…


#2

USA har i de siste dagene brukt et kraftigere ordvalg når det gjelder denne saken og utelukker ikke sanksjoner mot Saudi Arabia hvis det viser seg at Khashoggi ble drept på konsulatet, og ordren ble gitt fra regjeringshold i Saudi Arabia.

Ifølge RT har det fra Saudi Arabias regjeringshold blitt antydet at hvis USA iverksetter straffetiltak mot Saudi Arabia, kan de svare ved å bla sette opp oljeprisen til 100, 200$ eller det dobbelte av det til USA (!), handle med olje i yuan, kjøpe våpen fra Russland istedet fra USA, og opprette vennskapelige forhold med andre land i Midt-Østen (Iran), og til og med la russene opprette en militærbase i Tabuk.

Blir dette tilfelle, er det i såfall geopolitisk et større jordskjelv, som vil endre balansen i Midt-Østen kraftig til Russland og Kinas fordel, og petrodollaren vil bli under kraftig press. Hvis Saudi Arabia svarer på eventuelle sankjoner fra USA som de har forespeilet, kan det bli som Al Arabiya skriver: “The truth is that if Washington imposes sanctions on Riyadh, it will stab its own economy to death, even though it thinks that it is stabbing only Riyadh”. Hva USA da vil gjøre for å opprette sitt hegemoni, kan bli skremmende å tenke seg.