Nyheter MDTV Forum Om Doner

Tyrkia bærer ved til bålet i konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/09/tyrkia-baerer-ved-til-balet-i-konflikten-mellom-armenia-og-aserbajdsjan/

Den militære konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan trappes opp. Søndag 27. september 2020 var det trefninger mellom de to landenes militære styrker ved utbryterenklaven Nagorno-Karabakh. Kilde: Shutterstock Armenia hevdet også at to aserbajdsjanske helikoptre ble skutt ned og tre aserbajdsjanske stridsvogner ble rammet av artilleri, skriver magasinet Time, men Aserbajdsjans forsvarsdepartement avviste den påstanden.Tunge kamper…

2 Likes

Det er vel ikke så unaturlig at Steigan.no i denne saken prøver å “tegne” Tyrkia inn som “fiende”, og samtidig unnlate å beskrive Russlands rolle.
Vedlagt følger en mer nyansert fremstilling. Det åpenbare er at Russland med ulike former for avtaler med begge stater, har foret begge parter med tyngre våpen. Blant annet fikk Armenia avansert våpen for 200 mill. USD i 2018. Også Azerbaijan har kjøpt våpen fra Russland. Kanskje ikke så klokt ut fra den langvarige konflikten som har vært?
https://www.themoscowtimes.com/2020/09/28/what-is-russias-role-in-the-armenia-azerbaijan-conflict-a71567

Det er ingen grunn til å prøve å fremstille Tyrkia som en fiende, det klarer de fint på egen hånd.
Våpensalg til disse to statene har ingenting med denne konflikten å gjøre, ei heller har våpensalg utløst tidligere konflikter mellom dem.

3 Likes

Moscow times ble startet av nederlenderen Derk Sauer, og finansieres av TMT LLC og Nederland. Moscow times har også nær kontakt med CIA-finansierte Radio Free Europe, og avisen betraktes som et vestlig propagandaframstøt.

Konflikten mellom det kristne Armenia og muslimske Aserbajdsjan er gammel, og Tyrkias folkemord mot armenerne ligger også der som en verkebyll. Russland hisser ikke opp stemningen, de har ingenting å tjene på en konflikt i dette området. Vi vet at USA og Tyrkia yter militærhjelp til Aserbajdsjan, så er det noen som puster på ondskapens glør er det disse landene. :wink:

Her er en tweet fra en armensk kvinne.

armenia

2 Likes

Du får jo mene det du vil om hvor uviktig våpen er for en krig. Og i den konflikten vi nå ser, er det definitivt brukt våpen som ikke er hjemmelaget :-). Hvorfor tror du Armenia har bedt om våpenhjelp fra Russland? For å fiske?
Hva gjelder Tyrkia, har jeg ingen spesielle sympatier for dem. Det er nok å vise til folkemordet på Armenere i 195-16, hvor det ble drept hundretusener av kristne på slutten av den Osmanske imperieperioden. Og i dag fører Erdogan en heller tvilsom politikk, inklusive hans forsøk på å alliere seg med Putin.

Nå forstår du kanskje hvorfor det ikke er noe poeng for meg å vise til kildemateriell i denne bloggen. Jeg blir jo halshogd fordi jeg ikke viser til kilder. Og når jeg viser til kilder, blir disse kun stemplet som CIA-propaganda, uansett hvilket land mediet kommer fra. Morsomt?
Du har helt rett i at Russland definitivt ikke forsøker å få konflikten eskalert, men holde den på et nivå som motiverer til kjøp av mye russiske våpen. Derimot er det klart at relasjonene mellom Russland og Armenia er langt tettere enn med Azerbaijan, hovedsaklig fordi Azerbaijan ikke er økonomisk avhengig av Russland.
Hvorvidt Tyrkia yter militærhjelp til Azerbaijan, kjenner jeg ikke til, men det er ikke utenkelig. Når du skriver at USA yter militærhjelp, så vil jeg gjerne se en objektiv kilde på det.
I min uvitenhet: hvem er Kim Kardashian?
“Ondskapens glør”: Oi - en typisk RT-uttalelse :wink:

Nei, dette er hel-norsk historie! Har du ikke lest diktet “Du må ikke sove”, skrevet av Arnulf Øverland i 1937?

Hvis ikke kan diktet leses her

3 Likes

Familien til Kim Kardashian rømte fra Armenia til USA for å unngå å bli drept under den etniske rensinga utført av Tyrkia, og Kim selv er en amerikansk TV-personlighet, modell og skuespiller.

Fra Rand
plan

This report documents research and analysis conducted as part of the
R AND Corporation research project Extending Russia: Competing
from Advantageous Ground, sponsored by the Army Quadrennial
Defense Review Office, Office of the Deputy Chief of Staff G-8,
Headquarters, Department of the Army. The purpose of the project
was to examine a range of possible means to extend Russia. By this, we
mean nonviolent measures that could stress Russia’s military or econ-
omy or the regime’s political standing at home and abroad. The steps
we posit would not have either defense or deterrence as their prime
purpose, although they might contribute to both. Rather, these steps
are conceived of as measures that would lead Russia to compete in
domains or regions where the United States has a competitive advan

tage, causing Russia to overextend itself militarily or economically or
causing the regime to lose domestic and/or international prestige and
influence. This report deliberately covers a wide range of military, eco
nomic, and political policy options. Its recommendations are directly
relevant to everything from military modernization and force posture
to economic sanctions and diplomacy; consequently, it speaks to all
the military services, other parts of U.S. government that have a hand
in foreign policy, and the broader foreign and defense policy audience.

3 Likes

Våpen er nesten aldri en utløsende faktor, på samme måte som hvis en enkeltperson skyter noen så er det ikke våpenkjøpet som er årsaken.
Det finnes selvsagt unntak, som når Sovjetunionen kollapset.
Da førte de enorme mengdene med billige våpen som oversvømte verden til en del konflikter.

Ja. Veldig morsomt at du insinuerer at CIA ikke opererer over hele verden og utøver påvirkning på samtlige massemedia.
Steigan har gjennom sine artikler blant annet om Udo Ulfkotte, avslørt at det er nettopp det de gjør.

1 Like

Når det eneste du klarer å hoste opp av kilder er kjente CIA desinfo kilder så skjønner man jo det.

Hvorfor ikke prøve ekte kilder så kanskje noen tar deg seriøst. ?

Putin ber andre land holde seg langt unna konflikten siden det bare fører til at konflikten eskalerer. La de ordne opp selv som de alltid har gjort når de har gått til krig mot hverandre.

Med mindre det er fare for nok et Armensk folkemord så bør man bare la de krige seg lei og løse konflikten selv.

Russland har forpliktet seg til å hjelpe Armenia om det blir angrepet så går Tyrkia enda mer inn på Azerbaijans side så vil det fort føre til en WW3 mellom NATO landet Tyrkia og Russland med de konsekvensene det får. Millioner og kanskje milliarder av drepte uskyldige er det nok bare Olaf som ønsker seg.

Det triste er at alle profetiene sier nettopp at den siste krigen til menneskene vil starte med at Russland og Tyrkia braker sammen, noe som fort kan skje nå.

1 Like

Tror nok russen vil sørge for at armenerne i Artsakh blir værende. Det er et urgammelt krigerfolk som bor der. Og terrenget er ulendt. En perfekt ytre bastion for et land som blir stadig mer omringet. Aserbasjan gjør ikke dette ut av eget hode (den aseriske befolkningen dro for mer enn 30 år siden: Det har alltid vært et armensk område). Var der for ca 30 år siden. Sterke mennesker. Fjellfolk.
Heia heia. Gi tyrken neseblod.

2 Likes

Nå ble stille i fjøset. :grin:

1 Like

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.