Nyheter MDTV Forum Om Doner

Trump: – Vi vil forlate Syria, svært, svært snart

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/03/trump-vi-vil-forlate-syria-svaert-svaert-snart/

I en tale i Ohio 29. mars 2018 sa president Donald Trump: «Vi banke livskiten ut av IS. Vi kommer til å forlate Syria meget snart. La andre folk ta vare på det nå – svært, svært snart vil vi komme oss ut.» «Vi har tatt 100 prosent av det de kaller kalifatet, vi har…

2 Likes

Løgnen om at USA bekjemper IS er fremdeles nyttig å bruke, ser jeg. Det må da være et fåtall intelektuelle som ikke har gjennomskuet den? Hvis USA trekker seg ut er det nettopp slike grupper som vil overta basene- og oljen. Det eneste jeg kan få ut av artikkelen er at Tyrkia må ha lagt press på Trump.

Hva er nå dette? Utenrikspolitikk etter innfalls-metoden?

Her er mer av det som Trump sa:

Etter at IS-kalifatet ble demontert, hva har egentlig USA klart å oppnå i Midt-Østen bortsett fra å spre kaos, konflikt og elendighet? USA har vel egentlig klart å oppnå å få kontroll over visse deler av oljeproduksjonen i Irak (bla at oljen derfra selges i dollar) og nå også kontroll over Syrias oljeproduksjon. Kaos i Midt-Østen kan også skape problemer for verdens energiforsyning og kan sikkert ramme bla Kina, mens USA derimot er tilnærmet selvforsynt med bla mat og energi. Det er nok vanskelig for neo-con å skulle klare å oppgi drømmen om fortsatt eksistensen av USA-imperiet, altså at USA med en befolkning på kun ca 300 millioner mennesker fortsatt skal dominere en verden hvor det snart bor 9 milliarder mennesker.

1 Like

Ser slik ut. Akkurat nå. Steigan burde ha en kampanje slik at flere fant veien til forumet.

Hva Trump vil, og hva etablissementet vil ser ut til å være to helt forskjellige ting, og Trump ser ut til å tape hver eneste gang. Jeg er en av dem som faktisk tror at Trump ønsker seg ut av Syria, ut av alle konflikter utenfor USA. Ikke det at han er en fredsdue, men han er en isolasjonist.

1 Like

Tror nok Trump mente det han sa i valgkampen om at han ønsker å trekke USA ut av alle pågående konflikter. Men han har nok fått kjenne the deep state godt på kroppen etter han ble insatt i det hvite hus. Her ønskes det selvsagt ikke fred. Sterke lobbykrefter jobber nok hardt for å holde konfliktene gående. Våpenindustrien tjener rått for hver enseste dag konflikten blir dratt ut, og oljelobbyen ønsker seg nok råvarer i fremtiden. Dette blir spennende å følge med på.

3 Likes

Han, Trump, må kjøpe seg en rustning og Paal T Jørgensen må finne seg en ny jobb for å slippe å rødme hver dag fremover.