Nyheter MDTV Forum Om Doner

Trump til Iran: – Kan vi få bombe litt?


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/07/trump-til-iran-kan-vi-fa-bombe-litt/

Donald Trump påstod at grunnen til at han ikke bombet Iran etter at landet hadde skutt ned en militærdrone fra USA i sitt eget luftrom er at han fryktet at det ville føre til at 150 mennesker ville ha blitt drept. Som vi har pekt på tidligere er ikke denne versjonen troverdig. Det forelå aldri…


#2

Dette tror jeg ingen ting på. Det er først og fremst Trumps kjernevelgere som ikke vil ha krig, og da Trump ikke har fått til noen mur, en reduksjon i innvandringen eller en stopp i sensuren og deplatformingen, så må han gi dem noe.

At Iran skal ha noe å stille opp med mot USA, om ikke USA invaderer, tviler jeg på. De kan sikkert stille i stand trøbbel for USAs allierte i midtøsten, men disse ser ut til å ønske krig, så det er nok mest Trumps ønske om å bli gjenvalgt som gjorde at bombingen ikke ble noe av.


#3

Jeg er ikke så sikker på at Trump synes krig er så lurt heller. Men han har nok liten støtte fra omgivelsene. Kanskje Melania.


#4

Steigan.no bommer litt her, i følge velinformerte kilder ble Trump advart mot å angripe Iran, av Putin himself! Putin sa at han ville ta et kraftig Ju Jitsu grep på Trump, og slenge han i bakken neste gang de møttes. Trump ble så skremt av dette at han øyeblikkelig avlyste det planlagte angrepet.:wink:


#5

Hadde Trump bombet feks noen tomme lagerbygninger i Iran hadde nok Trumps kjernevelgere godtatt dette i og for seg. (Trump bombet div mål i Syria på syltynt grunnlag, det var en bombing som var rettet mot Assad, men som ble godtatt av befolkningen i USA).

Spørsmålet er hvordan Iran ville ha reagert på en slik symbolsk bombing fra Trump. Trolig ville Iran ha gått til et massivt motangrep og hadde bombet reelle mål hos motparten. Dermed hadde krigen eskalert og denne eskalering ville ha ført til at Trump hadde mistet oppslutning blant sine kjernevelgere.

Det ser ut som Iran har som prinsipp at hvis USA fyrer av en rakett mot Iran så vil Iran som motsvar fyre av 10 raketter rettet mot viktige og reelle mål hos motparten (feks USA baser og div installasjoner i Saudi Arabia). Noe har da Iran lært av USAs angrep på andre land slik som Irak og Libya. Poenget er at man må slå tilbake raskest mulig og mens man fremdeles har militær evne til å gjøre dette. Ved krig med USA kan Iran ha som mål å raskest mulig stenge Hormuzstredet, men også å slå ut mest mulig at olje og gass produksjonen inkl transport i andre land i Midt-Østen. Det vil ta tid å gjenåpne Hormuzstredet (feks 3 måneder), men det vil ta en god del lenger tid å få re-etablert all olje/gass produksjon i Midt-Østen tilbake til gamle nivåer. I denne perioden som kanskje vil vare i flere år, vil oljeprisen ligge veldig høyt og vil kaste resten av verden ut i en økonomisk krise for ikke å si økonomisk katastrofe (selv om Iran skulle bli bombet tilbake til steinalderen av USA).