Nyheter MDTV Forum Om Doner

Trump svært fornærmet over Macrons uttalelser

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/11/trump-svaert-fornaermet-over-macrons-uttalelser/

Frankrikes president, Emmanuel Macron, sa ifølge AFP at «Vi må beskytte oss mot Kina, Russland og til og med mot USA.» Ikke helt overraskende har dette falt USAs president Donald Trump tungt for brystet. I en melding på Twitter skriver Trump at han synes Macrons uttalelser er «svært fornærmende», og han legger til at kanskje…

3 Likes

Tja. Forundrer meg ikke om det er noe styrke i det Macron sier her.

Det er vel klart for alle, eller mange, at Europa vil tape stort på å underordne seg USA framover. For å unngå storkrig, sikre energi, og for handelsbetingelser med resten av Eurasia.

Det har tidligere kommet signaler fra ledelsen i Tyskland som peker til uavhengighet fra USA, at USA ikke lenger er et leder.

I økonomisk politikk forsøker EU nå å kontre sanksjonene mot Iran samt sikre energi fra Russland. I sikkerhetspolitikk har vi eksempler som minsk-avtalene (hvor USA ikke var inkludert), og nylig kom det faktisk en felles erklæring fra Tyskland-Frankrike-Tyrkia-Russland om Syrias suverenitet.

Noe vilje til egne interesser finnes selv om vi finner mange eksempler på at Europeiske land skyter seg i foten.

Deltakelse i sanksjoner mot russland kan være et økonomisk eksempel på dette. Militært så var det vel også slik at Storbritannia og Frankrike inntok angrepsposisjon for bare en måned siden mot Russland angående Idlib.

Økonomisk tror jeg ikke militær uavhengighet vil koste all verden. Kina og Russland er ikke interessert i krig med Europa, disse vil ha samarbeid. Eneste usikkerhet er hva USA vil finne på.

En sterk leder ville fikset dette lett nå. Så enig i at det er dette er sentralt spørsmål og Macron er sikkert ikke en sånn. Ellers finnes det sterke dynastier som trekker i trådene og det er, tror jeg, egentlig der svaret ligger.

Hvis jeg må gjette så tror jeg globalistene-storkapitalen-bankene-osv finner det lurt å ha Europa inne i “Eurasia”. Da må de vel gå vekk fra Mackinders Heartland teori og Zbig/Kissinger/PNAC, vekk fra permanente kriger osv?

På den annen side er det kanskje ikke så bra for krigsindustrien.

1 Like