Nyheter MDTV Forum Om Doner

Trump med trusler og forhandlingsinvitt til Iran

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/07/trump-med-trusler-og-forhandlingsinvitt-til-iran/

Av Pål Steigan. USAs president Donald Trump fornekter seg ikke. Etter å ha truet Iran med «konsekvenser som ingen andre i historien har opplevd tidligere» har han kommet med en åpen invitasjon til samtaler med Irans president Hassan Rouhani. Trump sier at han er klar til å møte den iranske presidenten uten forhåndsbetingelser. Dette sa…

1 Like

Det hevdes at en av grunnene til Trumps sterke grep på sin hjemlige, folkelige maktbase er folks begeistring for hans frihet til å si hva som helst til hvem som helst. Personlig mener jeg hans skamløse og hemningsløse forakt for det politisk korrekte var et vesentlig innslag og det som skapte de sterkeste ovasjoner under hans kampanjetaler. Det er i denne folkelige basen hans redning ligger. Her ligger også motstandernes frykt for å avvikle hans presidentskap.

Derfor er en alternativ forståelse av Trumps voldsomme utfall mot Irans ledelse at det er mest et uttrykk for hans behov for å holde koken i maktbasen. I så tilfelle ikke nødvendigvis for å gjøre inntrykk på iranerne eller uttrykk for et fast mønster i en forhandlingsstrategi som mange mener.

Personlig tenker jeg at man alltid må ha dette i bakhodet når Trump twitrer og uttaler seg og skaper forskrekkelse i mediene.

1 Like

Hvis Iran skulle komme til å stenge Hormuz-stredet for oljetransport, så kan verdens oljeforbruk raskt komme til å mangle 30%. Det vil trigge en karftig prisøkning på olje. Dette ville kunne utløse en stor (gigantisk) økonomisk krise i verdensøkonomien som også vil ramme USA (både direkte og indirekte). Og stengning av Hormuz-stredet kan gjøres med en helt minimal form for krigføring (hvis ikke USA og NATO ønsker å bruke dette som et påskudd for å starte en ny storkrig/verdenskrig).