Nyheter MDTV Forum Om Doner

Trump har gitt ordre om å senke iranske skip hvis de truer USAs marine

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/04/trump-har-gitt-ordre-om-a-senke-iranske-skip-hvis-de-truer-usas-marine/

USAs president Donald Trump har gitt US Navy ordre om å «skyte ned og ødelegge» ethvert iransk skip som måtte provosere USAs flåte. I Twittermeldinga som formulerte ordren brukte han uttrykket «harass», som har svært mangebetydninger, som provosere, true, ydmyke osv, slik at tolkningsmulighetene er mange. I have instructed the United States Navy to shoot…

2 Likes

Det som er et åpenbart idioti ved den militære tenkningen i USA er krigersk virksomhet på mange områder på samme tid. Selv uten militærakademi skulle dette la seg lett forstå. USA har ikke lenger økonomisk ryggrad til krigføring mot Venezuela,Irak,Syria og tilstedevær i SørKina havet permanent.
For nå har de også sendt USS America,USS Bunker og USS Barry tett inntil kinesiske interesser samtidig med trusler mot Iran.
Det som var interessant med intervjuet med Mark Esper i defensenews.com nylig var meldingen om at USA overveier å skrote to av sine fire hangarskip. I stedet ville man bygge en enorm flåte på 355 skip fram til 2030. Og en ønsket seg ytterligere 20 milliarder dollar for bruk rundt Kina,i Indo-Pacific Command,samt 1,6 milliarder dollar til basen Guam.
Tatt i betraktning recession i USA så henger ikke disse dyre militærprosjektene på greip. En sentral årsak til at USA henger i tauene,er alle de totalt mislykkede krigene i Midtøsten og det ser faktisk ut som om de tror at de nye - Venezuela-Iran-Kina - skal bli vellykkede og redde USAs økonomi.
I Sun Zi “Krigføringens Kunst” 300 år før Kristus,står det faktisk svært presist om alle USAs svakheter i geopolitisk og militær tenkning. Ingen interesserer seg for visdom i Pentagon-Hvite Hus. Men for Sun Zi var krigføring også et filosofisk prosjekt. Les selv.

Hvis du ser på USA som East India trading company 2.0 med hovedsete i City of London, istedenfor en republikk. Så fremstår deres handlinger noe mer rasjonelle. Paradokset i en slik sammenligning blir at det var East India trading company som kostet det Britiske imperiet deres amerikanske koloni. Det de fikk i bytte var nasjonal stater med ett nettverk av privat eide sentral banker. Med dette som bakgrunn blir USA en liksom republikk, som i virkeligheten har mer til felles med et privateid firma ala` East India trading company. Om det blir en ny versjon av Boston tea party vil tiden vise. Frem til da er USA sin fremste oppgave å sikre handels interesser i motsetning til republikkens egne interesser.

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.