Nyheter MDTV Forum Om Doner

Trine Skei Grande vil vedta lov mot "falske nyheter"

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/07/trine-skei-grande-vil-vedta-lov-mot-falske-nyheter/

Kulturminister Trine Skei Grande (V) vil regulere medienes ansvar gjennom en ny lov som blant annet gjør det lettere å saksøke journalister og redaktører. Dette skriver ABC Nyheter. Nettavisa fortsetter: «Slik ordningen er i dag, tar Pressens Faglige Utvalg (PFU) seg av det som måtte være av klager på etikken i norsk presse. Det finnes…

6 Likes

Tipper hun kommer til å få mer tyn nå. Faderullan, jeg er glad jeg kom meg ut av politikken. Er det ikke fyll på andres regning, er det å tenke ut nye ting å politikere.

1 Like

Haha - de regjeringstrultene fornekter seg ikke. Det er jo et under at folket ikke kaster råtne tomater etter dem daglig. At ikke folket ser at alt veteranvarslere som David Icke - og mange andre - har advart oss mot i årtier, nå rent faktisk skjer. Pynten og kremen er borte - nå kravler rottene ut i åpent lende med sin agenda.

3 Likes

Kanskje hun vil stemple kornåkerdiplomati som falske nyheter? Dessuten ville det være mye bedre å ha Disqus rett under artiklene i stedet for dette nokså tungvinte forumsystemet…

3 Likes

Hvilket kulturforfall har ikke Norge gjennomgått de siste 100 år! Norge som kulturnasjon var på topp da de to engene etter Kronborgsætergrenda i utkanten av Toten strålte i all sin skjønnhet, lik to smykkestener etter elva, fulle av autonomi, allmenningenes høydepunkt, den gang gårdsbrukene var levende historiemalerier og ikke villaføde for Kjøpesenterlandet!

Så jeg får forte meg å skrive en masse grendepoesi fra denne vidunderlige tiden, før Tine Skei Grande kommer med pekefingeren og hevder at dette er falske nyheter, fordi Hans Rosling har da ettertrykkelig bevist at ingen tid er bedre enn vår, under den vidunderlige og allmektige statens overherredømme!

-Gamlevegen over tunet på Holmstadengen

3 Likes

Takk til Steigan for at han er våken og følger med.
Dette ser ut som et nytt punkt i en sensur-framdriftsplan.

Som Steigan skriver :
Typisk for alle disse regjeringene som vil forby falske nyheter er at de er helt ute avstand til å definere hva de vil forby. Og lovene inneholder ingen «checks and balances», men gir all definisjonsmakt til myndighetene.

Tankene går til kommentarfelt og artikler på resett som har skrevet en god del om Grande.
Leste et annet sted et eventyr, på “Spikers Corner” , om de tre politiske bukkene bruse som skulle til seters, og trollet som lå under brua.
Det var jo ment som en parodi på de tre kjente damene, en etter en. Jeg forstod ikke helt hvem som fikk brua til å knekke, men en av dem var det som førte til at den knakk, og som moste trollet til grønske på steinene.
Virker vel heller som trollet har overtaket på damene i mange henseender.
“the enemy is within…”
Lord Milners second war, s 9.

Det er nesten så man skulle ønske at noen tøyde strikken, både i nyheter og i kommentarfelt for å "se hva som skjer " , men poenget trolig for å ramme alternativ media økonomisk med bøter eller rettsaker.

Man kan ikke ha :
Survival of the richest.
Det kan derfor være greit å ha en buffer for evnt rettsak siden trakten sikkert snevres enda mer inn.
Det er kanskje resett Grande tenker på, og flasher musklene overfor, siden det er over 300.000 besøkende der i måneden, men helt klart er dette er en del av en større plan. "demokrati-brosjen " sitter pent som pynt på kjolen.

Carl Bildt er leder for noe som har med Internet governance å gjøre, og Informasjon er global government. ( s 152-153 Our global neigbourhood )

Dette står under Carl Bildt på denne Soros siden :
https://www.project-syndicate.org/columnist/carl-bildt.
Det ligger en link der han presenteres .
Da kommer man til Global comission on Internet government : men vi må trykke ennå en gang til, på partners and sponsors for å få se hvem det kan være :
Da kommer vi fram til det som tilsvarer Council on Foreign Relations i USA, det britiske Chatham house.
CFR og Chatham house har man hørt om fra før, som også NUPI i Norge har sitt forbilde fra.( Norsk utenrikspolitisk Institutt )
Informasjon utgjør i følge eliten selv, en del av global government.

Dette tullet ditt her Grande, klarer vi oss fint uten.

2 Likes

Spørsmålet blir om den alminnelige mann og kvinne lar seg opprøre om det innføres lover mot “falske nyheter”? Er folk flest egentlig interessert i noe som ikke griper inn i deres daglige liv? Om vi får et “sannhets-ministerium” som siler ut det som Makten ikke vil at folk skal vite, vil folk protestere?

Vi vet at bare en 2-3% leser alt venstre, og hvis Makten blokkerer informasjonen fra alt venstre, vil de 97-98% prosent andre bry seg? “Jeg vil ikke kjempe for retten til ytringsfrihet for jeg har ikke noe å si”.
Er dette dessverre en god beskrivelse på folk flest her til lands? De fleste har til salt i maten og vel så det, de fleste kan reise til Syden på ferie, og det ukentlige spørsmålet er for de fleste hva de skal ha som tilbehør til fredags tacoen.

Med en så mett og trett befolkning etter så mange år i fred og velstand, er instinktene som skal varsle om fare utvannet, kan en slik befolkning advares i tide? Folk må se det for å tro det, og når de for eksempel ser at oljen, vannkraften og drikkevannet er solgt til private utenlandske selskaper er det for sent.

Bekvemt for Makten hvis de kan forby kritikk av ufattelige maktkonsentrasjoner innenfor bank og finans, næringsliv, politikk, presse og media med henvisning til rasisme fordi det alltid gjelder en viss etnisk gruppe. Anti-monopol lover, anti-kartell lover og anti-trust lover kan ikke brukes mot etnisitet, enda de utgjør kun 0,2% av menneskeheten, og det er gode grunner for å si at de er tribal og opptrer som en hive.

Vil revisjonisters versjon av annen verdenskrig bli forbudt, sammen med nye analyser av 9/11, 2008 økonomiske krisen og utpeking av mer sannsynlige bakmenn bak disse hendelsene? Skal påstander om at krigene mot Libya, Irak og Syria ikke var frigjøringskriger, men imperialistiske kriger til fordel for den globale finanskapitalen forbys? Samfunnet blir litt etter litt orwelliansk uten at en nedsløvet befolkning oppdager at de lever i åpent fangenskap i en verden styrt av den globale finanskapitalen NWO.

10 Likes

Hvordan skal Makten så håndheve lovene for “falske nyheter”, skal de ilegge blogg-eiere bøter og henge de ut? Vil de be Google om å blokkere tilgangen, vi ser hvordan Google med endrede søkealgoritmer for WSWS (world socialist website) gjorde at siten fikk sterkt redusert besøkstall. Dette har nok bekymret mange bloggeiere innen alt media som frykter hva Google kan finne på.

De trodde at angrepet kom fra nord, men så kom det fra sør… Makten har funnet en annen måte å straffe blogg-eiere og YouTube channel eiere på, de blokkerer dem fra betalingssystemene for donasjoner. Betalingssystemene er eiet av den globale finanskapitalen selvsagt.

Dette ser vi bla for noen YouTube kanaleiere som kraftig kritiserer den ikke-bærekraftige masseinnvandringen fra MENA land og som også kritiserer den globale finanskapitalen. De har blitt stemplet alt far right, og de har fått sin PayPal konto blokkert. Dette gjelder feks Red Ice TV og Faith Goldy så langt, men dette må også norske blogg-eiere være oppmerksom på.

6 Likes

Det er etterhvert mange som enten blir blokkert finansielt eller hele kommunikasjonsplattformen fjernet: Inforwars, Destroying the Illution, Natural News, Veritas Libertas, Veterans Today, Hagmann & Hagmann Report, X22, Caravan to Midnight mmfl. Bortsett fra sistnevnte, som er lagt ned, har de alle måtte finne alternative inntektskilder og de fleste skifter fra youtube til BitChute, der det ikke (foreløpig) er sensur. Veterans Today ble såpass mye hacket, at de måtte lage sitt eget datasystem på egen server med eget mailsystem. Dette er nok bare begynnelsen, for både dagens politikere og massemedia ser på alternativ media som en STOR trussel - fordi det er en kamp om å bestemme hva hjernen til folk skal bli fôret med.

6 Likes

http://www.patriot.dk/churchill.html
Winston Churchill Illustrated Sunday Morning Herald, February 8, 1920

3 Likes

Siden de holder folk nede i høyre og venstre blokken, så kan man kanskje heller snakke om farene ved ultraglobalister og ekstremglobalister .

3 Likes

Det naturlige for Grandis [i hennes tilsynelatende iver etter å ‘‘rydde opp’’], ville kanskje være å foreslå vedtak om en lov som ‘klargjør norske politkeres ansvar’ - og implisitt bidrar til å gi et ‘kvalitetsstempel’ på den politikk som til enhver tid utformes i den grå bygningen på løvebakken (i tillegg til alle landets “rådhus”) - og sørge for å få den ut på høring! . . . . . . . .

Makelaust!

3 Likes

Få ut fingern gjubber
lad fenderen på ti
Fløtt dokk unge late her ska gamlingen forbi
Den veien dokk går no har æ krabba før
De e den æ ha levd for at æ skal følg`n tel æ dær.

Jeg vet en journalist som har spredd en falsk nyhet om meg .
Skal jeg måtte vente til loven blir vedtatt ?

Som kulturpolitiker er Trine opptatt av at mediemangfoldet opprettholdes
https://www.venstre.no/person/trine-skei-grande/
(Orwellsk var desverre ikke mulig å få oversatt i google )

Det var et sitat fra Åge Aleksandersen, flyg avsted.

Har du forrestn fått med deg hva vår statsminister førte ut av seg i dag? Hvis hun er rett sitert er det følgende: “Hatet lever framleis. -I dag veit vi at den høgreekstreme terroristen var i eit ekkokammer med meiningsfeller som delte hans konspiratoriske verdsbilde. I dag ser vi dei same konspirasjonana i kommentarfelta. Hatet lever framleis, sa Solberg”.

Det kan jo være et ledd i Trine Schei Grandes plan om å kneble internett. For min egen del vil jeg si at Solberg ikke er egnet til å lede landet når hun kommer med slike uttalelser. Det var for litt siden en gutt som hadde beskrevet sin oppvekst i Oslo. Hvordan han ble mobbet og hvordan AP samfunnet og media stilte seg. Ingen hjelp å få noe sted. Det var i og for seg en tilstrekkelig plausibel forklaring til motivet slik jeg ser det.

“Hatet lever framleis. -I dag veit vi at den høgreekstreme terroristen var i eit ekkokammer med meiningsfeller som delte hans konspiratoriske verdsbilde. I dag ser vi dei same konspirasjonana i kommentarfelta. Hatet lever framleis, sa Solberg”.
Veldig bra at du skrev om dette. Siden som vi ser at Grande vil gi regjeringen definisjonsmakt på rett og galt, er det her man må oversette det som skjer. Vi vet jo at de kjører en globalistisk linje og at det som er rett for denne er da riktig for alle. Alle skal med er ikke bare AP sitt slagord, men egentlig samme agenda som FN , og dermed Solberg sin som jo er leder for pådrivergruppen for FNs bærekraftsmål.
De er avslørt.Så herretter anbefaler jeg en Orwell translate på det meste, så er man nok nærmere sannheten.
Hatet lever framleis, sa Solberg” ( global citizen )
Vil da være at kjærligheten til landet lever fortsatt.
Ellers syns jeg jo det var hårreisende å sammenlikne dette med sammenlikningen hun brukte der hun blandet inn en massemorder med zionistiske sympatier i det som foregår i kommentarfeltene. Den der tror jeg vi må tilbake til. Dette er noe av det verste jeg har lest som hun har sagt. De blir frekkere og frekkere ser det ut til.

3 Likes

På det nåværende tidspunkt ser jeg agendaen med høy innvandring som relatert til at den nye identiteten skal være Europeer, og om Solberg reagerer på at man fortsatt ønsker å kalles seg først og fremst Norsk, så sidestilles ikke det med vold.
Solbergs propaganda er som et virus. Propagandaen hennes er “guilt by association” .

2 Likes

Det är kanske någon annan som påpekat det - i så fall ber jag om ursäkt – men så här står det bland annat i punkt 23 i Tyska Nationalsocialisternas partiprogram från 1921:
”Vi kräver att rättsväsendet bekämpar den medvetna politiska lögnen och dess utbredande i pressen. ”
Det är alltså nassisternas program som de gängse politikerna i västvärlden nu försöker genomföra
Men som det stod som rubrik för en artikel av av Jan Myrdal i Aftonbladet 2004 “Förbjuder vi lögner förlorar sanningen”

4 Likes

“Förbjuder vi lögner förlorar sanningen”
Hadde nå enda folk vært interessert i å undersøke ting, men mange gjør i praksis ikke det. Jeg har sett på nært hold hvordan løgnere opererer, og de blander jo inn sannhet i løgnene, og manipulerer, og det hele blir assymetrisk, fordi de også kan få økonomiske midler og derigjennom også stillinger som arbeider på heltid.
Får løgnen stå uten motsigelse, risikerer man at den slukes . Har den blitt slukt av godtroende eller vill-ledede, og de blir mange, så blir den med tiden sansynliggjordt,og til slutt akseptert. Eksempel på det er at profesjonelle kritikere som fagfolk innen statistikk ikke kom til orde i media i USA, i sin kritikk mot noe som ble regnet som vitenskapelig arbeid, og fordi disse profesjonelle fagfolkene ble kneblet, så utga de en kritisk rapport, men hvem leser en statistisk rapport ? Den "offisielle " sannheten kom siden inn i lovverket, men noen viet livet til å granske dette, og utvalget av statistisk materiale viste seg å ikke holde mål vitenskapelig.
I mellomtiden hadde lovene blitt forandret.
Jeg sier ikke at man skal forby løgnene, og det er jo dessuten umulig, men man bør se sammenhengene og bli kjent med agendaer og motiv, i denne sammenhengen Agenda 2030, EU og sentralisering av makt.Statsforfatningene våre har bygget på et ønske om forebygging av misbruk gjennom desentralisering av makt ved deling, og står i motsetning til denne utviklingen der man har mindre å si for beslutninger som taes over hodet på folk. Vi ser ikke skogen for bare trær, at de som styrer tjener en helt annen agenda enn folk er blitt informert om.
Hvis man da ikke leser på regjeringens sider, men hvem gjør det ?
Man kan f.eks lese :
Situasjonen i verden gir grunn til bekymring på flere områder. Globale maktforhold og økonomiske tyngdepunkt forskyves. Vi ser eksempler på at respekten for grunnleggende prinsipper som ytringsfrihet og pressefrihet blir svekket

Bærekraftsmålene endret måten vi snakker om utviklingspolitikk på. De omfatter alle land, og berører alle deler av samfunnet. Målene har redusert skillet mellom utviklingsland og utviklede land. Vi snakker nå om at vi samarbeider med partnerland – ikke bistandsmottakere.
Bærekraftsmålene skal være førende for utviklingsarbeidet, og Norge skal være en pådriver for å nå flest mulig av dem innen 2030 – både her i Norge og i resten av verden.
Fra “Innlegg på innspillsmøte med sivilsamfunnsaktører” på regjeringens sider.

2 Likes