Nyheter MDTV Forum Om Doner

Trident Juncture 2018 NATO-øvelse indtager Norge

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/10/trident-juncture-2018-nato-ovelse-indtager-norge/

Fra den danske avisa Arbejderen. NATO-øvelsen Trident Juncture i Norden skal træne NATO’s styrker i at reagere på et angiveligt angreb fra Rusland. Øvelsen varer fra den 25. oktober til den 7. november og omfatter 50.000 soldater. USA sender blandt andet et hangarskib. Den største NATO-øvelse i Norge siden 1980’erne med 50.000 deltagende soldater og…

2 Likes

Jeg ber om snøstorm, slik at de skal få en liten påminning om hva de trener på. Så kunne vi sende Stalingrad som lørdagsfilm.

1 Like

Selv om øvelsen som sådan først starter om noen dager, har vi merket den i månedsvis her jeg bor. De første soldatene og transportskipene kom for flere måneder siden, og det har i noen uker nå vært mer eller mindre daglige kolonner av militærkjøretøyer på veiene, med alt hva det medfører av trafikale forsinkelser for folk flest. Soldatene har også i månedsvis patruljert i gatene og inne i butikkene. Dette er tross alt en synlighetsøvelse hvor hele poenget er å venne befolkningen til et permanent militært nærvær.

På folkemunne snakkes det om at de uniformerte soldatene sitter på kaikanten og drikker alkohol, noe som skal være ulovlig i Norge, og som nesten må være upassende for soldater som er her for å “beskytte oss mot aggressive Russland”.

Men lokalmediene applauderer øvelsen. De har vel fått klar beskjed om hva slags mediedekning som ønskes. Propaganderer de ikke for NATO, risikerer de sikkert å miste pressestøtten.

På Værnes er det vel foreløpig stasjonert ca 600 amerikanske soldater som rullerer, slik at flest mulig kan skaffe seg erfaring i å bedrive krig/terror på norsk jord. Et tilsvarende antall har etablert seg på baser i Troms, hvor også britene stasjonerer soldater på permanent basis.

Rygge Lufthavn er allerede omgjort til amerikansk kampflybase.

Allerede i dag er Norge i beste fall en vasallstat for USA, en forlenget arm av det amerikanske militærindustrielle komplekset. Vi sløser bort oljeformuen på å betale for amerikanske jagerfly som aldri blir flyvedyktige.

Det er et tidsspørsmål før det amerikanske “Forsvaret” tar kontroll over oljeplattformer og ilandføringsanlegg for gass, for å “beskytte dem mot fremmede makter”.

Det hele blir applaudert av en samlet politisk elite, med “alternativmedier” (Document og Resett osv.) og MSM i ryggen.

Alle som våger å ta til motmæle kommer snart til å bli slettet fra internett. Vi må slutte opp om troppene “våre”, som gode patrioter.

2 Likes

“Men lokalmediene applauderer øvelsen. De har vel fått klar beskjed om hva slags mediedekning som ønskes. Propaganderer de ikke for NATO, risikerer de sikkert å miste pressestøtten”.
Har sagt det tidligere “hunden biter ikke hånden som gir den mat”, det er mye som tyder på at media og “myndighetene” lever i en form av symbiose.
Forøvrig deler jeg din oppfatning av realitetene mht å opptre som vasallstad, det minner meg om historiene fra de ekstreme miljøene/statene som forlangte prisen for kulen(les betaling for militært materiell brukskontrollert av selgeren)

1 Like

For tiden foregår det en militær øvelse med USA og noen andre NATO-land i Ukraina.
Formålet med øvelsen sies å være for å trene på forsvar mot russiske angrep.

Et ukrainsk jagerfly (med pilot fra Ukraina og USA) styrtet under øvelsen og flygerne ble drept. Det ser ut som et mål med øvelsen er å trene flygere på å håndtere angrep fra S300 raketter, dette er rakettsystem som både Ukraina og Syria nå har og det er av interesse bla for USA og Israel å finne ut om det er mulig å kunne unngå å bli truffet av raketter av denne typen. I og med at det ukrainske jagerflyet styrtet kan det se ut som det er problematisk å klare å beskytte seg mot S300 raketter. Kanskje man nå klarer å finne ut at det er bedre å satse på fred fremfor på krig?

1 Like