Nyheter MDTV Forum Om Doner

Taliban: USA har godtatt full tilbaketrekning fra Afghanistan


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/06/taliban-usa-har-godtatt-full-tilbaketrekning-fra-afghanistan/

USAs 18-årige krig mot Afghanistan kan gå mot slutten. Det offisielle organet for Washington, Voice of America, skriver: USA har uttrykkelig slått fast tirsdag at landet søker en omfattende fredsavtale med Taliban som vil omfatter forsikringer om bekjempelse av terrorisme, tilbaketrekning av USAs tropper fra Afghanistan, interne forhandlinger i Afghanistan med sikte på å finne…


#2

Om ein ser strategisk på det, vil tilbaketrekking frå Afghanistan berre ende med omplassering av amerikanske (og andres) soldatar til den vestre fronten, med sikte på Iran. Som dermed ikkje treng å tenkje på åtak frå aust.


#3

Det tror jeg, når jeg ser det.


#4

#5

Zalmay Khalilzad, nevnt i artikklen ovenfor, forhandlet også med Taliban på slutten av nittitallet. Da dreide forhandlingene seg om olje- og gass-rørledninger fra Sentral-Asia (Unocal), som var av stor strategisk og økonomisk interesse. Forhandlingene ble avbrutt cirka år 2000, fordi Taliban og USA ikke greide å bli enige om betingelsene.

Hvis nå det viser seg at denne avtalen faktisk er reell, vil det nok finnes en skriftlig eller muntlig del om disse rørledningene.