Nyheter MDTV Forum Om Doner

Syrias regjering optimistisk til forhandlingene med SDF

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/01/syrias-regjering-optimistisk-til-forhandlingene-med-sdf/

Den syriske viseutenriksministeren Faisal Mekdad sier til Reuters at Syrias regjering regner med å komme fram til en løsning i forhandlingene med de kurdiske gruppene i den nordøstlige delen av landet. Han sier at uttalelsene fra kurdernes ledere om at de ønsker å være en del av den syriske staten og nasjonen skaper gunstige forutsetninger…

2 Likes

Du skal se at vi gjennom Trump vil få verdensfred, til alles store fortvilelse.

1 Like

Man kan lure på hva som nå vil skje med John Bolton fremover.
Er det feks mulig for Trump å ha en medarbeider som motarbeider seg og som trolig også arbeider for å få avsatt Trump (eller muligens som planlegger et statskupp, det er jo ren rutine i statsadministrasjonen i USA å myrde eller avsette presidenter i ulike land).

2 Likes

Ja, det er egentlig mærkeligt, at Trump ikke afskediger Bolton og Pompeo. De er jo i fuld gang med at torpedere hans Syriens-politik. Og Trump plejer jo ikke at holde sig tilbage med at afskedige illoyale medarbejdere i administrationen. Men det må jo være fordi Bolton og Pompeo direkte repræsenterer Deep state.
Under alle omstændigheder vil det stride mod imperialismens logik, og derfor være naivt at tro, at USA trækker sig ud Syrien. Højst retorisk og taktisk i så fald, men strategisk vil de tll hver en tid være parat til at gribe fra nærliggende baser.
Hvad SDF angår, er det en opportunistisk milits, i hvert fald dens ledere, som Syrien ikke kan stole på over en dørtærskel. Den kan købes for højeste bud, og byder USA højere og kan de få sikkerhedsgarantier mod Tyrkiet, vil de igen løbe over til dem. Med dets lurepassende ledere, tegner det heller ikke lovende for kurderne - hvis de skulle få udstrakt selvstyre eller endda en selvstændig stat.

3 Likes

Libanon troner flagget:

mens hestene bites i Idlib.

Jeg tror det er SAA’s hovedtaktikk, presse litt på den stadig tommere gryta. La dem bekjempe hverandre, så bli det bare å rydde opp.