Nyheter MDTV Forum Om Doner

Syrias hær har frigjort den strategiske byen Saraqib

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/02/syrias-haer-har-frigjort-den-strategiske-byen-saraqib/

Saraqib er den nest største byen i Idlib-provinsen i Syria. Den ligger i veiskillet der hovedvei M4 skiller lag med hovedvei M5 og går vestover mot Latakia og Middelhavet. Byen har vært kontrollert av terrorister i sju år, så da den ble frigjort 6. februar 2020, var det en viktig strategisk seier for den syriske…

Med Kommuniststjerna som emblem. Jeg henger meg på Påls Midtøsten-analyse med en liten melding fra Kurdistan.
Kurderne holder seg med mange gode blogger og her står det så mye fantastisk at jeg ser på fire av dem hver dag. For det går ikke en dag uten at en Nato-general,en USA envoy eller en EU-minister dukker opp og leverer penger,krigsmateriell og soldattrening til Kurderne. Det er et ras av aktivitet og helt hemmeligholdt i Norge.Også i “grave-pressen”.
Men Midtøsten-webben www.al-monitor.com har 5 februar 2020 en historie som på et vis sammenfatter hva som skjer i Kurdistan.
Her handler det om KOMALA partiet som omfatter det Iranske Kurdistan. Oversatt til engelsk heter partiet “Revolutionary Workers Society of iranian Kurdistan” og det har den klassiske røde kommuniststjerna som emblem.
For 40 000 dollar har dette partiet hyrt et advokatfirma i Washington som heter Cogent Law Group. Dette firmaet skal jobbe for at Komala kommer i kontakt med toppene i USA-administrasjonen og får tilgang til right-wing think tanks. For målsettingen er som følger ifølge deres egen uttalelse:
“Maximum pressure on the Iranian regime,which constitutes a foremost regional and international terrorist threat.”
Er det noe rart at det er stas med Kurderprosjektet? Hos alle.

Ein kommunistisk organisasjon som tek kontakt med høgreorienterte amerikanske styresmakter, er temmeleg desperate. Og ditto historielause.

I dag,torsdag 6 februar har president Barzani i Erbil hatt besøk av Knut Lane som er UDs ansvarlige for denne regionen. Han lovet å fortsette det gode samarbeidet og utvikle den “humanitarian assistance” til fanger og flyktninger.
Det er www.basnews.com som skriver dette. Hver dag et nytt besøk for Barzani. Kurdistan et absolutt senter for nye imperialistiske framstøt. Febrilt også.