Nyheter MDTV Forum Om Doner

Syrias hær frigjør Kobani og andre byer i den nordøstre delen av landet

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/10/syrias-haer-frigjor-kobani-og-andre-byer-i-den-nordostre-delen-av-landet/

Etter at Donald Trump ga beskjed om at USAs tropper endelig skulle trekkes ut av Syria har den strategiske situasjonen i landet forandret seg svært raskt. Tyrkia gikk til invasjon med regulære styrker og med morderne fra FSA i første rekke. De slaktet ned for fote og drev sivilbefolkninga på flukt. Det kurdisk-dominerte SDF innså…

3 Likes

Fin analyse. Den USA ledede krigsalliance mod Syrien har nu tabt både Plan A og Plan B. Den første plan A var et regimeskifte til en islamistisk marionetstat, der gik i vasken med russisk hjælp til Syrien i 2015. Plan B går ud på fragmentering, opløsning og ødelæggelse af Syrien i forskellige små sekteriske vasal-regimer. Se en plan B her: https://securitystudies.org/end-game-syria-executive-summary/, med en opdeling af Syrien i et lille Syrien og tre protektorater (tyrkisk, kurdisk og Sunni-arabisk). Denne plan er nu også ved at blive kastet på historiens mødding. Efter de uhyrlige regimeskifte krige i Afghanistan, Irak og Libyen optræder Syrien som et lysende vendepunkt for fredens kræfter.

2 Likes

Jeg lurer nå litt på om Israel og Saudi-Arabia har tapt så mye. Ben Sagman og Nuttyahoo - kretsen, ja. Befolkningen - sannsynligvis ikke. De så ikke så veldig lei seg ut, de som overga seg til houtiene, heller.

Det samme kan sies om Erdogan. Så mye han muligens drømte om et større Tyrkia, så var det ikke ved tilflytning. Det tyrkiske samfunnet har strevd under disse årene, og vil nok gå for den som skaffer fred.

1 Like